Jan 26, 2011

Home » , , » Respons Nuffnang mengenai Isu Iklan Arak MilkADeal di Blog

Respons Nuffnang mengenai Isu Iklan Arak MilkADeal di Blog

Mungkin ada yang perasan, mungkin ada yang tidak perasan.. Saya dapat tahu pon 2 hari yang lepas, melalui blogwalking ke blog kenkawan, ada yang bagitau iklan arak keluar di blognya dan juga di blog-blog yang mereka kunjungi..

Nuffnang

Memula saya ingatkan mereka terlupa untuk tick di setting pemilihan iklan, coz saya tengok kat blog saya takde pon, malah certain2 blog yang saya kunjungi tak nampak pon iklan ni.. Tapi, saya bukan online 24 jam pon kan, jadi tak surelah.. Sehinggalah saya dapat tau yang even dah tick no alcohol pon, iklan ni terpapar juga di blog. Selepas tu, saya tengok respons Nuffnang di twitter yang bagitau mereka betul-betul kesal dengan apa yang berlaku dan mereka telahpon remove iklan ini..

Dan semalam, sewaktu saya berblogwalking, saya terjumpa blog KaizenShinobi.com yang menjelaskan lagi respons Nuffnang mengenai perkara ini.. Ni saya copy paste aje dari blog KaizenShinobi.com.

Hi Khairunnizam,

Hope this email finds you well.

We happened to come across your blog post regarding the publishing of alcohol-related ads on your blog, and would like to apologise for this oversight. MilkADeal is a group buying site that promotes deals from various businesses in general such as clothes, gadgets, food and drinks but it so happens that the deal they are currently having is alcohol brand related. It was saddening for us to find out that you were affected by this despite our efforts to filter the ads so that none of our bloggers who are not comfortable with this carry the ads in their blogs.

Thus, we have canceled the ad for the deal concerned as soon as we found out to ensure there will be no more conflict of interest for you and your readers or any other blogs out there while we look into the system to ensure that this does not happen again in the future.

Thank you for sharing this with us as it takes active bloggers such as yourself to improve our blogging community. Only with bloggers like yourself, are we able to strive to be a better blogging community in Malaysia. Thank you.

--
Cheers,
Teoh Xinxian
Blogger Relations
Nuffnang Sdn. Bhd.

Ni ada satu lagi reply yang diterima oleh KaizenShinobi.com setelah menghantar tiket kepada Nuffnang..

Hi Nizam,

A thousand apologies as this was a technical error on our end. We have taken the necessary action to stop serving the ad campaign and working on a better solution to prevent this from happening again. Rest assured that no earnings from this CPA ad will be credited to anyone as it has been voided on our end.

Apologies again for this matter.


Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd

Oh, ada yang pelik ke kenapa saya buat entri ini tapi takdepon iklan Nuffnang di blog ini? Hehehe.. Sebabnya kat blog saya yang lagi satu tu, Ma Belle Conway yang khas untuk join giveaway dan contest, saya pasang iklan Nuffnang..

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

8 Comments
Comments

8 comments

Jan 26, 2011, 8:51:00 AM

bagus kan.. nampaknya Nuff memang prihatin...

Jan 26, 2011, 8:56:00 AM

dah baca smpai habis baru perasan kt sini takde nuffnang hehehe...

Jan 26, 2011, 9:12:00 AM

pnh tgk gak iklan tu mncul kt blog sy..seb bek ade org yg tego n anta kt nuffnang.
kire xkn ade income la kan utk iklan tu?fuuuh..seb bek.klu tak kite ni dah kire menjual arak dah and haram beb!

Jan 26, 2011, 9:50:00 AM

ha? ade ea..ta pasan pun..huhu~ klik HB sis..

Jan 26, 2011, 9:59:00 AM

ade jugak bace pasal isu nie semalam..

Jan 26, 2011, 10:06:00 AM

Weehuu ~ Nasib saya tak kuar iklan mcm ni, hehe.. Tapi memang Nuff kena hati2 lepas ni.. ahakz..

Jan 26, 2011, 11:21:00 AM

kemaafan ditrima...
harap tidak berulang..

Jan 27, 2011, 1:05:00 AM

@to all : tu la pasal..sib baik ada blogger2 yg prihatin..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...