Feb 3, 2011

Home » , , , » Krisis di Mesir | Semoga Kau Selamat, Wahai Sahabatku!

Krisis di Mesir | Semoga Kau Selamat, Wahai Sahabatku!

Hari ni dah masuk hari ke 9 (kalau tak silap saya..), dan itulah juga antara topik yang sering saya bualkan dengan Mr Hadi sejak beberapa hari yang lalu..

Maklumlah sahabat Mr. Hadi, Ehab yang pernah kami stay di rumahnya macam yang kami pernah cerita kat entri bienvenue part 2, juga merupakan Eqyptian. Kat sini juga, ada demonstrasi secara aman dilakukan di Geneva, maklumlah ramai juga Arabian kat sini..


Dan yang terutamanya, saya mempunyai sahabat blogger di alamaya yang menetap di Mesir skang ni, iaitu Aini aka Ummu Abdullah Syaakir, yang saya kira ramai mengenali sahabat ini melalui blognya Abdullah Syaakir dan Hajar.

Malahan, ramai saudara kita, orang Malaysia yang menetap di sana sama ada atas urusan belajar mahupun bekerja.. Juga buat saudara seagama, terutamanya penduduk Mesir sekalian yang bila-bila masa je nyawa boleh terancam.. Marilah bersama-sama kita memohon agar dipermudahkan urusan mereka dan dilindungi oleh Allah S.W.T.

Di sini juga saya ingin berkongsi artikel yang menjelaskan keadaan sebenar yang berlaku di Mesir. Moga-moga ini mampu membuka mata kita yang kadang-kadang alpa dengan kesenangan yang kita ada..

Kenyataan Media Mursyid Am IM Dr. Mohd Badi' - antaranya mengenai tuntutan asasi rakyat Mesir

Medan At Tahrir menjadi Medan Asy Syuhadak - baru saya tahu yang mereka sebelum ni hidup dalam keadaan yang dhaif berbanding kita di Malaysia..


Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

6 Comments
Comments

6 comments

Feb 3, 2011, 6:47:00 PM

sye pun risau kwn sye kt ain syams....

Feb 4, 2011, 12:08:00 AM

@ayuni : sama-samalah kita berdoa..

Feb 4, 2011, 12:58:00 AM

semoga mereka disana berada dlm keadaan selamat dan selamat kembali ke tanah air

Feb 4, 2011, 4:08:00 AM

salam pagi jumaat =)

turut merasa kesedihan dan kepayahan orang lain

Feb 4, 2011, 7:08:00 AM

igtkan ada contest blog je..
rupanya ada blog lain lg..hehehe


kesian diorg,kan..
mdh2an cepatlah aman..

Feb 4, 2011, 9:55:00 PM

@to all : kesiankan diorang..kita doakanlah yang terbaik utk mereka..

@kak mizah : hehehe..baru buat blog ni kak..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...