Jan 28, 2011

Home » , , , , » Panasss.. Berjaya Ditangkap!

Panasss.. Berjaya Ditangkap!

Kontroversi tak tajuk tu? Perghh.. Skang ni nak kontroversi aja.. Nak yang panas-panas aje.. Yang kool-kool takmo ke? Hehehe..

Ok, straight to the point, apa yang panasss ni? Apa yang melotop ni? Melotop sangat ke? Hehehe..uols tentukanlah sendiri.. Yang pasti, rasanya masih panas lagi.. Masih fresh lagi ni.. Baru 2 hari lepas kena tangkap, tapi hari ni baru sempat publish entrinyer.. Hari tu saya dah publish mengenai Kena Tangkap Baekk Punya kan, 2 hari lepas lagi sekali saya terperasan, memang baeekk punya nombor terus saya tangkap.. Tak cayer, meh tengok gambar yang masih panasss ni.. Ngee..


Cantik tak? Ngeee.. Agak-agak uols panasss ke kool entri nih? Miahahaa.. Tak sangka masa nak buat entri semalam, tetiba terperasan..eh..eh.. Cantik pulak jumlah post bagi kedua-dua blog nih.. 90 dengan 900.. Beza satu kosong je.. Kalau dua-dua 900 kan lagi best? (Tak ke pengsan tu dua-dua blog postnya berjumlah 900, so total 1800 post, tu bukan lagi blogger tegar tapi blogger pagar tu..ngeee..uols kenalkah ayat siapa tu?hihihi..)

Tiba-tiba masa buat entri ni, tangan saya gatal pulok nak cek Alexa ranking, padahal blog ni baru 1 bulan 6 hari..eh..eh..dah sebulan rupanya blog kesayangan kami nih.. Alahai.. Lupelah pulak..agagaga.. Meh kita tengok di manakah kedudukan blog yang baru nak bernafas ni..huhuhu..


Hehehe..terkeluar yang CH pulak..aigoo..cane nak compare.. Kot-kot ada yang tertanya, CH tu adalah singkatan bagi Switzerland.. Tak tau cemana nak tukar bagi keluar ranking Malaysia, ada sapa-sapa yang tau dak cemana nak tukar? Bila saya tekan details baru ada ranking dalam Malaysia, tapi tak syoklah tiapkali cek, keluar yang Swiss sebagai main ranking..huhuhu.. Btw, ok ke tak ek ranking Alexa ni bagi blog yang baru berumur 1 bulan 6 hari ni? Huhuhu..daku taktau.. Daku pandai cek ja..ngee.. Meh kita compare dengan blog saya yang lagi satu, Ma Belle Conway yang dah wujud 3 tahun 5 bulan tapi aktifnya baru 5 bulan yang lepas..


Whattt? Ranking blog Ma Belle Conway dalam Malaysia jatuh menjunamla.. Last time saya cek awal Disember camtu, dalam ranking yang ke 2049, sebab nak buat monthly performance. Boleh tengok  kat entri Belle Performance on November Part 1. Ni mesti kes sebab saya tukar blog lama tu kepada blog conway, jadi mungkin trafik dah tak menggunung cam dulu..wuwuwuwu.. Lalu jatuh gedebak gedebuk sampai terguling-guling ke 9963..huhuhu.. 

Choopp.. Penting ke Alexa ni? Hohohoho.. Dependslah kan, kalau uols nak berblogging secara serius, nak jadikan blog tu mesra SEO dan nak promote blog uols untuk personal adverstising, dan bagi blog tu well known seantero dunia, memang pentinglah Alexa ni.. Makin kecik no ranking tu makin bagus dan makin glamorlah blog uols.. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Alexa Rank ni, uols boleh baca entri dari Aried (klik sini..). Antara intipati entri Aried yang buat mata saya bersinar-sinar adalah mengenai Google Adsense ni..
Alexa Rank ini juga dikatakan mampu untuk mempengaruhi nilai iklan dalam “google Adsense” dimana blog atau website yang mempunyai rank yang hebat akan dibayar dengan nilai yang lebih tinggi.

Hehehe..ada hati lagi nih nak letak iklan lain... Sajalah mahu merasai sendiri akan perbezaan iklan-iklan yang ada.. Lagipun, Nuffnang rela bermadu dengan Google Adsense.. Tapi, masa je yang cemburu dengan saya, takdan lagi nak mengkaji pasal Google Adsense ni..hoho..

Oklah, dah tersasar bebenau dari tajuk, memula nak tunjuk hasil tangkapan tu je.. Sekali tertunjuk  Alexa ranking dan bercerita pulak pasal Google Adsense..ngeee.. Ok, selamat Hari Jumaat dan semoga hari ini lebih baik dari hari semalam.. Chowww..


Klik sini satu dulu.. Thanks!!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

6 Comments
Comments

6 comments

Jan 28, 2011, 11:13:00 AM

Huhuhu..
Pulak dah..

Jan 28, 2011, 11:59:00 AM

heheheheh
rasa cam menang loteri kan kalau jumpa nombor2 yang kebetulan gitu...

Jan 28, 2011, 12:23:00 PM

kak google adsense boleh bermadu dgn nuff ? cerita lagi !!!

Jan 28, 2011, 4:24:00 PM

panas..
cantik no tue...

klik HB!

Jan 29, 2011, 1:37:00 PM

hebat la rank blog has... 2-2 pun kencang.. adakah sbb ia berada di Swiss... ;)

Feb 1, 2011, 10:57:00 PM

@to all: jgn mare...

@bee : alamak, me pon tak tau sangat psl google adsense, tapi kalau nak tahu leh tgk blog littlediary..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...