Mar 23, 2011

Home » , , , , » Very Beautiful Day at a Beautiful Place | Hari Ketiga Pusing Pusing di Scotland, UK

Very Beautiful Day at a Beautiful Place | Hari Ketiga Pusing Pusing di Scotland, UK

Memula cadangnya nak combine aje hari kedua dan ketiga, tapi dek kerana banyak sangat gambar yang lawo di hari ketiga, maka terpaksalah asing, kalu dak nanti meleret panjang, jenuh uols nak tengok..ekekeke..

Oleh kerana hari ketiga di Scotland sangat clear and sunny, Mr Hadi bawak saya dan Zahra pusing-pusing menjamu mata menikmati keindahan ciptaan Illahi sepanjang perjalanan dari Aberfeldy - Isle of Skye, melalui scenic route Loch Tay, most spectacular and beautiful place in Scotland iaitu Glen Coe, major tourist centre iaitu Fort William,  dan seterusnya Kyle of Lochalsh. So, enjoy the magnificent views..

Sebelum gerak, main snow dulu..
On the way ke Loch Tay.. Nice kan?
Cantik je ada reflection..
Kat sini jarang jumpa lembu, banyaknya biri-biri..
Nicee.. memutih je..
hehe..no komen..agaga

Kiranya, hari ni adalah hari road trip kami ke highlands of Scotland. Oh ya, Scotland ni tak silap saya terbahagi kepada dua, ada lowlands dan highlands. Part highlands ni a little bit macam Switzerland sikit, kiranya lebey kurang cam view di Switzerland lah, ada lake dan mountain, cuma mountainnya kurang tinggi sikit berbanding Swiss. Lagi satu, Scotland ni ada beach, Swiss takde beach..hoho.. Tapi siriyes, memang cantik tempat ni.. Sedap je mata memandang.. Ada satu tempat tu, macam padang pasir yang berbukit bukau, bezanya padang pasir kat sini warna putih (time Winter la..best sangat tengok..)

macam padang pasir putih kan..hehe
di Glen Coe, one of the most spectacular and beautiful places in Scotland
di Fort William
view menuju ke Loch Alsh
Eilean Donan Castle
ngeee..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!


Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

3 Comments
Comments

3 comments

Mar 23, 2011, 10:54:00 PM

nice pics!!! u pegi tasik loch ness tak? kot2 jumpa dinosaur hehehe

Mar 29, 2011, 12:46:00 AM

@mz : hehehe..tak sempatlah dear..teringin gak nak skodeng kan..

Apr 3, 2011, 9:42:00 PM

seronoknya.....^^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...