Jan 21, 2011

Home » , , » Cara untuk Elakkan Blogwalking Satu Hala

Cara untuk Elakkan Blogwalking Satu Hala

Apa itu blogwalking satu hala? Blogwalking satu hala ataupun juga dikenali sebagai blogwalking palsu ni, dia tinggal jejak kat shoutmix kita, tanpa datang pon ke blog kita.. Cemana cara dia buat, itu saya tak pasti.. Ada yang kata dia hack kitenyer shoutmix, macam2 cara la, tapi yang pastinya dia tak datang pon ke blog kita, kiranya kita tak dapat trafik dari dia..

Tapi kita yang baik hati lagi jujur ni, balaslah jejak dia kat shoutmix kita tu, siap beramah mesra lagi tny khabar pe semua kan, sekali kita je yang duk tingkatkan trafik belog dia, kita je yang duk gi skodeng2 entry kat belog dia. Tapi dia,  langsung sikitpon tak belek2 blog kita ni..

Cemana nak elakkan dari terkena blogwalking satu hala nih? Meh tengok tutorial yang saya dapat ni, dengan hanya a few setting kat shoutmix. Tips ni khas untuk pengguna SHOUTMIX sahaja, bagi yang guna CBOX, harap maaf, uols kena upgrade (which is kena bayar) baru boleh guna Website Lock..

1st login ke shoutmix uols.. Then, pi kat Setting > Security, pehtu klik Website Lock cam kat bawah nih..


Pehtu, masukkan url blog uols TANPA  http:// ataupun www. macam kat bawah ni..


Dah save, maka uols leh berblogwalking dengan senang hati, coz website lock nih mencegah dari si blogwalker palsu ni untuk bukak shoutmix di blog depa tanpa masuk blog kita..


p/s : Actually, tutorial ni saya pernah buat dolu-dolu kat blog Ma Belle Conway, tak sangka skang ni makin menjadi-jadi pulak blogwalking satu hala ni.. iskh..iskh..

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

20 Comments
Comments

20 comments

Jan 21, 2011, 8:37:00 AM

nice info..tq2....thmubs up

Jan 21, 2011, 9:13:00 AM

sy pun dah buat website lock ni..maybe sb tu dah x jumpa nama2 blog yg guna bw palsu ni...hehe...

Jan 21, 2011, 9:21:00 AM

thx 4 da info..awk xde nuffnang..tp ade mangga.mane lg bagus??hehe

Jan 21, 2011, 9:21:00 AM

mane lg bagus ??nuffnang kew mangga?

Jan 21, 2011, 9:49:00 AM

ish..ada gak mcm ni?? jahat tul...

Jan 21, 2011, 9:53:00 AM

salam, bagus info ni kena tukar ke shoutmix le ....

Jan 21, 2011, 10:00:00 AM

itu lah kak..lepas buat website lock nih lega sikit.!

Jan 21, 2011, 10:13:00 AM

ataupun cara mudah, tak payah laa letak shoutmix ke shoutbox ker... hehehehehe

Jan 21, 2011, 11:44:00 AM

has, kita top 20 kategori A...

http://ourdreamsoflife.blogspot.com/2011/01/top-20-kategori-top-10-kategori-b_21.html?zx=1127bc22eac3c709

Jan 21, 2011, 12:00:00 PM

wujud eyh..sungguh xadil =.=
awat la satu hala je..berhala-hala kan lagi bagus :)

Jan 21, 2011, 12:12:00 PM

yg pastu usah le di layan...

Jan 21, 2011, 1:06:00 PM

lagi best kalo senaraikan nama blog tu kan. bleh share2.

Jan 21, 2011, 4:11:00 PM

tuh la, nak buat dah lupa dah pasword nih. huhu..adoii..

Latest Entri :
Tingginya Martabat Seorang Ibu

Jan 21, 2011, 5:16:00 PM

yeah....tq juga untk info neh...;-)

Jan 21, 2011, 11:20:00 PM

salam


mmg pemalas la diaorang ni..

Jan 24, 2011, 9:21:00 PM

@to all : jom banteras sesama..

@bulat : masih mengkaji..

Feb 17, 2011, 4:02:00 PM

wahh..nk wat gak la..XD..thnx

Feb 18, 2011, 4:06:00 PM

bagi saya tak kisah dorang nak menipu pun..dorang dpt dosa..saya ni tak de nak berhubung dgn nuffnang ke..atau apa2 benda yg melibatkan duit muit..ni..so rasa cam tak rugi sangat..

Mar 12, 2011, 1:38:00 AM

Assalam..

Dah lama diaorg buat kerja ni..mmg x patut menipu mcm tu

http://ozzy2u.blogspot.com/2010/10/rajinnya-dia.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...