Feb 15, 2012

Home » , » Cerita di Sebalik WW13 | Alhamdulillah

Cerita di Sebalik WW13 | Alhamdulillah

 Kenkawan, nak mitak jasa baik uols support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

Hihi, hari ni saya nak share cerita di sebalik WW13 | Alhamdulillah tempohari.. Lagipon, dah janji kan..hihi..

Sebenarnya, saya buat pregnancy test tu sampai 2 kali.. Pic yang dishare tu adalah yang kit yang 1st, diambil pada 20hb Jan, awal 5-6 hari dari tarikh period yang sepatutnya.. Tapi sebab lagi 2 hari nak pi berski, macam yang diberitahu dalam entri Pengalaman Lama & Baru, so kenalah check dulu pregnant ke tak, kalau pregnant, tak dapeklah nak main beria..hehe.. Lagipun, saya ada alami tanda 1 & 2 macam dalam entri Tanda Tanda Awal Kehamilan, jadi baik amik langkah berjaga-jaga kan.. 

Nak dijadikan cerita, Mr. Hadi yang belikan kit ni, sebabnya dari opis, dia terus pi farmasi (masa tu saya kat umah..) Soknya, pepagi buatlah pregnancy test ni. Kalau ikutkan, kami kena tunggu 3 minit untuk result, tapi ntah cemana, silap faham, kami tunggu tak sampai 3 minit pon.. Mungkin sebab masa dengan Zahra dulu, kejap aje keluar resultnya.. Tu yang bila tengok resultnya 1 line aje, terus buang dalam bakul sampah. Ingat dah tak pregnant dah.. Memula tu cam a little bit disappointed jugakla, sebabnya memang plan nak tambah ahli keluarga kan..hihi.. Pastu, bila fikir2 balik, on the bright side, leh main ski secara ganaz sket..hehe.. 

Bila masuk bilik air sekali lagi, ntah cemana boleh nak tengok lagi sekali kit tu, sekali terperasan ada 2 line, terus panggil Mr. Hadi, siap terlompat bagai lagi kami berdua..hihi.. Yerla, ingat tak pregnant, sekali ada 2 line kan, mana tak happynyer.. hehe..

Ntah cemana pulak lepas 2-3 jam pastu, tetiba saya terkeluar pasal kena tunggu result 3 minit la, kitorang silap baca (actually Mr. Hadi yang baca arahan kat kertas kit tu, saya mmg tak faham kalau baca pon, sebab dalam bahasa French kan..) Pastu Mr. Hadi cari balikla kertas tu, dan baru perasan kena tunggu 3 minit.. Pastu, boleh pulak Mr. Hadi terbaca kat satu part yang last kot, sila abaikan result selepas 10 minit.. Haa, sudahhh.. Mulalah kami konpius, sebabnya cam dah agak lama dari start saya buat test, duk sedey-sedey jap, pastu terima kenyataan & bukannya takleh try lagi kan, sehinggalah masuk toilet balik dan perasan ada 2 line.. Mungkin lebih dari 10 minit tu..

perasaan yang dialami : sedey, happy then confuse.. terbalik sket ngan gambar

Mulalah dua-dua cuak, pastu start google, rupanya sesetengah kit akan keluar 2 line selepas 10 minit even tak pregnant, sebab tu dia gitau kat kertas tu suh abaikan result selepas 10 minit.. Bihtu, cemana ni, pregnant ke tak? Haha.. Mulalah start konpius, pregnant ke tak pregnant.. Ngan saya mikir takkanlan perubahan pada badan saya ni adalah false symptoms kan, masa Zahra pon saya alami cam gini gak, bezanya belum lepas tarikh period lagi, tu yang buat saya tak konfiden tu..

Kebetulan pastu kami nak gi mall, do some weekly shopping, dalam keta, senyap aje saya dan Mr. Hadi, sebab masing2 melayan perasaan, pastu bila kantoi, sama-sama ketawa dalam keta.. Haha, bila ingat balik memang kelakar, memula sedey sebab tak menjadi plan kami, pastu takperla, belum rezeki dan untungnya, saya dapat ski dengan sepenuh hati. Pastu happy giler sebab find out 2 line, dah bersorak bagai, tetiba konpius pulak pregnant ke tak sebab terbaca clause kat kertas kit tu..

Alih-alih, tak puas hatinyer pasal, Mr. Hadi beli satu lagi kit, untuk bagi sure, kali ni dia baca betul-betul arahan, dan tak silap kali ni kena tunggu 2 minit, dan ada juga clause kalau lebih 10 minit, result tu tak valid.. Dan kali ni alhamdulillah, tak sampai 2 minit (Mr. Hadi siap tengok jam tuu..) result dah keluar and it's positive..

2nd kit..hihi..

Dan gitulah ceritanya di sebalik WW13 | Alhamdulillah tu, dan jangan taktau, keesokkannya ke bila balik dari holiday ek (which is seminggu after, tak ingat sudaa, rasanya keesokkannya), saya pi gatal cek lagi 2nd kit yang positive tu (haha, kami simpan, samada lupa nak buang pas amik gambar ke sebab ape, tak ingat dah..) dan nak tau apa resultnya kali ni? Negative balikkkk.. Haha, Mr. Hadi dah ala-ala nak berbelah bahagi dah, tapi saya konpiden, sah preggy..kikiki..


p/s : Baru gi cek semalam, alhamdulillah, semua ok.. Harapnya semua selamat dan dipermudahkan, maklumlah jauh lagi perjalanan ni.. Nanti saya share ek pengalaman check up pregnancy kat rantau orang, ada yang sama, ada yang lainnya.. Dan memang betul, setiap pregnancy tu ada kelainannya..hoho..


Looking for authentic branded miniature perfume, click banner;



Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

Nak pi bercuti ke Australia secara percuma? Klik SINI

Nak menangi iPhone 4S? Klik SINI

Nak menangi Acer's Aspire? Klik SINI

Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

 Longchamp New Year Sale, Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

10 Comments
Comments

10 comments

Feb 15, 2012, 10:10:00 AM

alhamdulillah
tahniah n take care neh =)

Feb 15, 2012, 10:19:00 AM

congrax dear...
take care

Feb 15, 2012, 10:41:00 AM

Bestnyer kak..
Tahniah ye:)

Myra dah lama menanti untuk dapat berita gembira macam tu, baru2 ni ada alami simptom, ingatkan dah berita gembira, tup tap mai period, terus kecewa buat kali ke-25 (2 tahun ++ menanti)..huhuu
Belum rezeki kan :)

Feb 15, 2012, 12:23:00 PM

tahniah..take care

Feb 15, 2012, 12:57:00 PM

ihhiih.. main2 lak result ni kan...

anyway, tahniah ye..

Feb 15, 2012, 10:33:00 PM

tahniah.

Feb 15, 2012, 11:56:00 PM

buat confius plak kan...hehehe..bg suspen je...

Feb 16, 2012, 9:46:00 AM

hehehe...kelakar pun ada...

Mar 4, 2012, 11:13:00 AM

Tahniah,bakal tambah umat Nabi Muhammad s.a.w...alhamdulillah:)

Mar 8, 2012, 10:09:00 AM

Tahniah :D

www.yanmieonline.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...