Apr 24, 2011

Home » , , , » Tutorial Memasang Drop Down Menu Bar

Tutorial Memasang Drop Down Menu Bar

Kali ni saya nak share tutorial memasang drop down menu bar.. Jenuh jugakla saya mencari tutorial ni, akhirnya terjumpa jugak yang simple but nice (bagi mata sepet me la..) Ini contoh menu bar blog Ma Belle Conway..


Macam biasa, pi kat Dashboard > Design > Edit Html... Sebagai langkah keselamatan, sila save dulu template uols sebagai backup.. Pehtu, tick kat Expand Widget Templates, then search </head>, copy code ini dan paste sebelum </head>.

 

Sebelum paste, sila ubah code warna #324143; /*DARK-GREEN*/, #8EA344 dan #A9C251; /*LIGHT-GREEN*/ mengikut kegemaran uols. Nak cek code warna leh tengok kat sini.. Dah paste & save, sila pi kat Page Elements > Add a Gadget > Html/JavaScript type, then paste code ni kat widget tersebut..



Tukarlah nama menu tu mengikut kehendak uols, then save, maka letak widget tersebut di atas blog post ataupun bawah header, whichever is ur preference and voilaaa!!

Diambil dari : SINI


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!



 

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

3 Comments
Comments

3 comments

Apr 24, 2011, 2:45:00 PM

rajinnya buat tutarial..nk buat tapi kemalasan nk edit.hehe

Apr 28, 2011, 9:43:00 PM

@aisha : hehehe..tengok mood juga ni..

Apr 16, 2012, 6:42:00 PM

KAK... SAYA WAT XJADIKKKK.... HUHUHU SADISSSHHH

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...