Apr 22, 2011

Home » , , , » Au Revoir Paris | Till we meet again & Tips untuk Bercuti di Paris

Au Revoir Paris | Till we meet again & Tips untuk Bercuti di Paris

 Dear readers, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI (sehingga 15 Feb 2012).. Thanks!

Tu diaaa..tajukkkk.. Macam ayat jiwang + sedey b'coz terpaksa tinggalkan kekasih pulak..ekekek.. Oh ya, kali ni saya nak share cerita percutian kami di Paris pada hari terakhir..hohoho.. Kalau ikutkan hati takmo balik lagi, tapi nanti kang ada yang terpaksa mengemis pulak kat tepi jalan..agagaga..

Last day, kami pi outside Paris, kat suburb iaitu di Versailles. Tujuan utama nak gi tengok Chateau de Versailles, tapi tak sempat jugak nak masuk b'coz nak kena kejar tren untuk balik ke Swiss. Sempat menjengah ke jardinnya yang sememangnya saujana mata memandang.. Mak aihh.. kena naik keta golf tu kalau nak meronda ke setiap pelusuk taman nih..

Pintu pagar utama
Behind pagar gold tu adalah istana aka Chateau de Versailles
lawo kan pagarnya..
hehe..gelap pulok gambarnya..tersilap setting..huhu
Tasik tu pon hak milik istana ni tau..
Kasi close up sikit..cantik kan?
The King, The Queen and The princess (haha..koya)
perghh.. sampai hujung sana tuuu.. tak larat mak nak jalan nokss..
Belakang tu adalah istana
Au Revoir Paris..

Sememangnya, Paris nih definitely a must visit place untuk sesape yang ade kat Europe nih..hehehe..boley tak, nak bagi ayat camgituh?? Walaupun Paris nih tak sekemas (or maybe sebersih) Swiss, tapi architecture of buildingnya agak magnificent dan superb compared to Swiss.. Definitely kami akan datang lagi ke sini (I'm very looking forward to this...hehehe..), harap2nya ade rezeki lebey nanti.. Lagi best kalau dapat datang berDUA sahaja (hahaha..jgn mare ye Zahra, bukan mama & abah takmo bawak..tapi bagi can la..hahaha..koya..koya..) Oh ya, saya ada upload video sekitar Notre Dame, Montparnasse Tower dan juga Louvre.. Nak tengok boleh klik SINI. Bagi yang terlepas cerita percutian kami di Paris ni, boleh tengok link entri kat bawah ni..






Tips-tips yang boleh saya gitau kat uols, macam kami, kami pi 4 hari 3 malam, definitely tak cukup..hohoho.. Alang-alang datang sini kan, better uols stay seminggu..heheh..baru puas hati.. Kalau nak booking hotel kat Paris, better cek banyak2 hotel, coz kekadang ada je hotel dekat dengan city yang harganya berpatutan.. Lepas tu, kalau uols nak naik Eiffel Tower, jangan beli tiket kat situ, lane panjang uols.. beli online (klik SINI.. saya dapat info ni pon kat blog Baby Ibu..hohoho), takyah susah-suah nak beratur dan jimat masa. Pasal makan jangan risau, banyak tempat makan yang halal. 

Oh ya, walaupun Paris ada metro bawah tanah, tapi bagi saya rugi lor guna tren bawah tanah, because tak dapat tengok view sepanjang jalan yang cantik, sini banyak building yang cantik-cantik. Macam kami, sebab trip kami ni agak singkat, kami ambil pakej Tour Bus, senang dan jimat masa. Boleh enjoy view sepanjang perjalanan. Cumenyer, kat sesetengah tempat, jalan agak jam..hohoh.. So better jangan pi time peak season, macam kami, kami pi medium season.. Tu pon ramai jugak orang.. Rasanya tu ajelah kot, ada apa-apa yang uols nak tanya?


Nak mitak jasa baik uols klik like kat SINI.. Thanks!


Nak insentif tunai, Klik SINI 

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

4 Comments
Comments

4 comments

Apr 22, 2011, 10:58:00 AM

i havent been thr b4 T.T looks so nice!

Apr 22, 2011, 11:36:00 AM

cantik bangunan kat sana kan..dah klik hb

Apr 28, 2011, 7:57:00 PM

@nick : it's really really nice..if u have a chance to go there, grab it..heheh..

@ina : memang cantik, palace kan..heheh

Mar 27, 2012, 4:32:00 AM

Waaaa menarik gile...budget tggi x klu bercuti sne?? Ape kte join kteorg kt facebook.com/SederhanaDanEnjoy kami tgh rancang nk bg info destinasi best dan cara2 nk budget2..share la percutian niy kt sederhana dan enjoy.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...