Apr 4, 2011

Home » , , , , , » Oreo Cheesecake CPM Hadi serta Gelagat Zahra pada Sambutan Hari Lahir yang ke-2

Oreo Cheesecake CPM Hadi serta Gelagat Zahra pada Sambutan Hari Lahir yang ke-2

Tu dia..tajuk nak panjang-panjang aje..hihihi.. Tu pon saya dah pendekkan, CikPuanHady + Mr Hadi = CPM Hadi..kikiki.. Walaupun birthday Zahra pada 15 Mac yang lepas, tapi disebabkan 15hb tu kami berada di bumi Scotland, maka kami tangguh sehinggalah ke hari semalam.

Tapi, macam tahun lepas, kami sambut bertiga aje, sebabnya kawan kami kat sini, cik Waheeda yang comel sudah balik Malaysia..huhuhu.. Kali ni, saya dan Mr Hadi telah membuat Oreo Cheesecake untuk birthday Zahra yang ke-2 setelah berjaya mendapatkan resepi tanpa gelatin. Thanks bebanyak kat uols yang sudi memberi cadangan di entri Hajat di Hati especially adik Nazirah yang sudi bagi link entri resepi yang beshhh tu..

Akhirnya dapat jugaklah merasa Oreo Cheesecake hasil tangan sendiri, sebelum ni beli kedai aje..hohoho.. Dah duk obesi ni, terpaksa buat sendiri kalau nak makan banyak..huhu.. Nak tengok ke hasil air tangan kami ni? Ekekeke.. Kalau uols nak gelak pon, aii tak kisah.. Maklumlah, bukan pro..ekeke.. Especially bab-bab menghias, memang fail. Sebab tulah saya serahkan pada Mr Hadi, nak-nak lagi bab-bab tulisan..hoho

comel dak..kuikuikui..

Kalau nak tahu, 2nd Bday tu adalah hasil Mr Hadi dan yang tebal sampai tak nampak huruf tu cuba teka hasil siapa? Hakhak.. Kan aii dah kata? Kuikui.. Takpo, yang penting saya buat dengan penuh perasaan kasih sayang..hihihi.. Tu yang tebal semacam tu.. Meh layan piccas Zahra pulak yang pakai baju I am 2 (beli kat Scotland ni..)

seronokler sebab dah berapa biji stoberi dibahamnya..hehe
Yeayy, I'm 2 years old.. I'm a big girl now..
Sukerlatu dapat belonnn..
Main lambung-lambung belon..
Seronok betul main belon
Eh..eh..mana Zahra?

Dah puas bermain, barulah aksi memotong kek dilakukan.. Puas satu shopping mall Coop saya pusing, cari lilin Happy Birthday tu, tapi takde..huhu.. Takdok rezeki Zahralah tahun ni.. Yang makan banyaknyer adalah abah dan mama, Zahra sibuk main ngan belon, sebabnya kes dah kenyang makan stoberi dengan banyaknya, lagipun baru je lepas makan nasi..kikiki.. Perghh, memang sedap (aik..puji diri sendiri nampak..ekeke) Dak aihh, resepi ni memang sodap, mengalahkan Secret Recipe..ekekeke.. Senang je nak buat ni, nanti saya sharekan resepinya ek.. Till then, bonne journée (good day)..hehe..

Happy 2nd Birthday, Zahra..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

4 Comments
Comments

4 comments

Apr 4, 2011, 9:42:00 AM

hepi beday zahra, be a gud girl okeh

Apr 4, 2011, 11:51:00 AM

hepi besday... sama la anak sy pun x lama lg 2 tahun daaaa

Apr 4, 2011, 1:38:00 PM

bestnye dia dapat ambut bday :)

Apr 6, 2011, 2:28:00 AM

@to all : thanks semua..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...