Apr 22, 2011

Home » , » Khas untuk cik Bambam & Semua Penggemar Contest & Giveaway

Khas untuk cik Bambam & Semua Penggemar Contest & Giveaway

Heheheh..poyo je tajuk, kesnya taktau nak letak tajuk apa.. Tapi memang ada kaitan dengan contest dan giveaway.. Pe dia? Nak buat ga ke? Ekekeke.. Ma Belle Shoppe Giveaway belum habis lagi, takkan nak buat ga baru kan..ekekeke..

Camgini, me ditanya oleh kaki & tangan yang tegar join contest dan giveaway, iaitu cik Bambam.. Meh kita tengok apa yang ditanya oleh cik adik yang comel ni..


Kalau autopublish entri personal takde masalah.. Yang dimaksudkan oleh cik Bambam adalah entry untuk join contest dan giveaway. Dan yer, normally me memang buat siap-siap pada malam hari untuk diautopublish hari keesokkannya. Maklumlah, siang me banyak spend masa dengan Zahra, malam Zahra spend masa dengan abahnya.. Mamanya mahu berblogging dan bercgl..ngeh ngeh ngeh.. 

Ok, stret to the point, skang ni banyak GA yang bagi tajuk tertentu dan mesti diikuti oleh peserta, contohnya Ma Belle Shoppe Giveaway. Kalau uols tengok link entri ga tersebut adalah seperti di bawah

http://mabelleshoppe.blogspot.com/2011/04/ma-belle-shoppe-giveaway.html

Apa yang uols boleh buat adalah tukar address link blog tersebut kepada blog uols, contohnya seperti kat bawah ni.. Yang /2011 dan seterusnya tu uols kekalkan..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/04/ma-belle-shoppe-giveaway.html

Tapi uols kena hati-hati, coz macam ga ni berlangsung sampai bulan 5, let say uols join masa bulan 5, so uols kena tukar date macam kat bawah ni..
http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/05/ma-belle-shoppe-giveaway.html

Let say, case lain pulak, contohnya tajuk entri giveaway yang uols nak join tu tak sama dengan link entri giveaway penganjur. Ha, yang ni nak kena hati-hati. Normally, saya akan tengok contoh link peserta yang lain kat komen tu dan buat tajuk yang sama, so that me boleh guna link tersebut.

Tapi cara join contest dan giveaway secara autopublish ni ada risikonya.. Contohnya, saya pernah terbagi link yang salah (biasanya salah bulan, typo error dsbnya), jadi penganjur tak dapat buka link, tak pasal-pasal saya tidak tersenarai dalam list peserta. Kan dah rugi tu? Nak buat cemana, takde rezekilah tu.. Sebab tulah, biasanya saya akan tinggalkan pesan kat komen gitau entri tu autopublish jam berapa dan kalau tak valid, boleh gitau saya (sila baca sambil imagine Puss the Boot buat aksi mata comel tu..ekeke..) Ada penganjur yang akan maklumkan, ada juga penganjur tak maklumkan tapi update di list pesertanya yang link saya tak valid.. Kat situ saya taulah dan saya akan bagi link yang valid (sebab masa tu dah publishkan..) Jadi kalau nak buat autopublish, kena ceklah uols tersenarai ke tidak sebagai peserta. Tapi ada juga penganjur yang tersangat baik hati, contohnya kat bawah ni..


Wahh..me sangat terharu, thanks mama tomell, susah-susah aja mencari.. Meh bagi muahss sebijik.. Actually me tak suka susahkan penganjur, just gitau yang tak jumpa link pon takpe, nanti me akan pi hantar link yang valid.. Uols datang gitau link tak valid tu pon me dah suka sesangat, apatah lagi dapat penganjur yang rajin + baik hati cam mama tomell ni, memang sengih sepanjang hari lah..hehehe..

Ok, rasanya dah terjawabkan soalan adik yang comel ni.. Ke ada yang blur-blur lagi? Ekekeke.. By the time uols baca entri ni, kami dalam perjalanan menuju ke destinasi percutian kami pada kali ini.. Saya takmo gitau lagi, coz nak bagi peluang untuk uols tambahkan peluang untuk menang. Nak extra tekaan bagi Ma Belle Shoppe Giveaway, boleh klik SINI. Yang paling me terkejut sekali, ada yang meneka dengan tepat entri Cer Teka.. Cer Teka.. Pakai pak belalang ke ape? Ekekeke.. Komen2 uols me tak publish..hehehe.. Bila me dah tutup Cer Teka Cer Teka baru me publish..


p/s : Doakan kami selamat pergi dan kembali ek.. Kalau me ada menang mana-mana cgl, boleh tolong inform me & penganjur..ekekeke.. Jasa baik uols saya ucapkan ribuan terima kasih dan muahsss sebijik..

p/s/s : Oh ya, ini entri autopublish..hehehe



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!




Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

4 Comments
Comments

4 comments

Apr 22, 2011, 8:41:00 PM

hahahahah.. tacing kejap..popular i~! kah3.. thanks kak has.. terjawab sudah.. rupanya copy link je ker..kekekekek..

mokaceh yooo!! :D

Apr 22, 2011, 9:11:00 PM

Myra penah juga buat autopublish untuk join CGL nie, so far xde masalah lagi.. Cuma kebelakangan nie jarang dapat join CGL..huhuu

Apr 24, 2011, 1:51:00 AM

oo..macm ni rupanya..huhu..risiko gak tu..

Apr 28, 2011, 8:22:00 PM

@bambam : heheh..senang je, cuma kena careful aje, nak2 macam akak ni tak cek betul2..heheh

@mj : mesti mj cek betul2 kan, busy ngan study ek?

@aisha : risiko tu bagi org cam aku ler..loklak..ekeke..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...