Apr 20, 2011

Home » , » Tutorial Letak Floating Icon di Tepi Blog

Tutorial Letak Floating Icon di Tepi Blog

Kali ni, saya nak share cara-cara untuk letak icon2 seperti facebook, twitter, feedburner, youtube, & flickr, serta home & back to top button, macam gambar kat bawah ni.. Sebelah kiri tu untuk blog ni, sebelah kanan tu pula adalah blog Ma Belle Conway.

 
1st sekali, pi kat Dashboard > Page Elements > Add a Gadget dan pilih Html/Javascript. Copy dan pastekan coding kat bawah ni di gadget tersebut.


Sebelum save, jangan lupa untuk letak alamat akaun uols. Sekiranya takmo letak let say flickr, then uols just buang ajela coding untuk flickr. Kalau rasa dah bosan ngan icon tersebut, uols boleh tukar icon2 lain di http://www.iconspedia.com.

Dah setel tang icon, jom tengok coding untuk letak home & back to top button. Uols nak asingkan pon boleh, or nak paste kat ruang content Html bagi icon kat atas tu pon boleh. Macam saya, saya asingkan.


Kalau perasan, ade bottom: 100px, yang kaler biru tu uols leh tukar position mengikut kehendak uols. Sekalii lagi, jangan lupa untuk tukar kepada alamat website uols. Selamat mencuba.. ^_^


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!



Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

4 Comments
Comments

4 comments

Apr 20, 2011, 5:02:00 PM

dah try tapi tak floating pun..sob sob

Apr 20, 2011, 9:08:00 PM

@izan : aiks..nape, ada error ape?

Apr 20, 2011, 10:07:00 PM

maybe tak berkesan kat semua browser la dear, that's why ada yg tak jadik tu.

Apr 21, 2011, 11:53:00 PM

@ina : mungkinlah..hoho..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...