Apr 18, 2011

Home » , , , » Jenjalan Hari Kedua di Paris, Isle de France

Jenjalan Hari Kedua di Paris, Isle de France

Last time saya dah berkongsi tempat yang dilawati pada hari pertama di Paris, kali ni saya nak story mory pulak aktiviti kami pada hari kedua di Paris yang juga dikenali sebagai Isle de France..

Hari kedua, kami mengambil pakej L'Open Tour bus selama 2 hari (kes malas nak cari sendiri interesting places plus nak jimat masa sebab trip nih kejap je..), so destinasi pertama yang kami brenti di Printemps, dekat ngan Galeries Lafayette. Sape yang kaki shopping taula tempat nih..huhuhu.. Memang sape yg kaki shopping kalau mai kat sini, mesti akan rasa gatal tangan..hohoho..memang lawo2 betol la baju2 kat sini, sampai rasa terjuling bijik mata den, tapi lagi lawo harganyer..huhuhu.. Sapo yang kayo-mayo dan tak sayang duet mehla bersoping kat sini... Kami mai sini bukan nak bersoping (sebab memang sedar diri bukan kayo mano pon..), tapi nak tengok betapo lawonyer inside this building.. Kat area nih juga ade the largest theater/opera, tapi kami tak amik gambo coz tengah renovate.. Tapi memang dasatla architecturenyer.. 

depan Printemps
dalam Printemps, cantik kan?
View sepanjang jalan.. Memang lawa-lawa building kat sini..
Nice..

Then we off to Place de la Concorde, ramai gak org kt sini.. Ni br low season nih.. Xtau la time high season cane, sure bersesak2.. Sape prsn tmpt nih ade digunakan dalam crite Star Trek Universe & The Devil Wears Prada? Pas layan fountain kt sini, kami naik bus plak utk ke destinasi seterusnya, which is Arc de Triomphe. Kat sini pon ade renovation sket, tp yg menariknya, pas kami naik bus tuh, kami ternampak cam ade ceremony kt sini, pttla ade ramai gak yg duk berkumpul..

Parc de Tuilerie yang berdekatan dengan Place de la Concorde
di Place de la Concorde
polis berkuda..hehehe
belakang tu adalah The Obelisk of Luxor
Motor bawak motor
di Arc de Triomphe

Seterusnya, kami menuju ke Eiffel Tower, tapi cerita ceriti dan gambar akan dikongsikan pada entri yang lain..ngeee.. Kang kalu letak kat sini jugak, berjela lah entri ni.. Nanti saya buat entri khas mengenai cuci mata di Eiffel Tower ni.. Till then, bonne journee..


Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

7 Comments
Comments

7 comments

Apr 18, 2011, 10:32:00 PM

wow!!! cantik tmpt shopping tu, kami x pergi.. SERAMMM!!!! duit non ado wei!

Apr 18, 2011, 10:42:00 PM

such a amazing place, very nice and fantastic shot.

Apr 18, 2011, 11:25:00 PM

cantiknya!! teruja tengok..

Apr 19, 2011, 12:59:00 AM

seyes cantik...bila lah aku nk pi sana ni...tgok gambo pon jadik la..musim panas ke skrg ni? jeles lagi beb

Apr 19, 2011, 7:20:00 AM

omg! lawa tak terkata. bestnye kalo dni dapat ke sana :)

Apr 19, 2011, 9:37:00 AM

Caaannnntikkknyeeerrrr...... :)

Jeles ar nengok akak p jenjalan.. ;)
Bila la nak merasa sampai tmpt cenggitu :)

Apr 19, 2011, 11:14:00 PM

@to all: cantik kan? tula..memang lain dari yang lain building kat paris ni..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...