Apr 25, 2011

Home » , , » Resepi Roti Cheese Bertelur

Resepi Roti Cheese Bertelur

Dear readers, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI (sehingga 15 Feb 2012).. Thanks!

Wahhh..ramai juga yang meminta resepi untuk Roti Cheese Bertelur yang saya publish kat entri menjamu mata hari tu.. Untuk tidak menghampakan uols, disamping juga as koleksi saya (senang kan ada rezepi kat blog nih, nak buat je, leh rujuk..) saya tepek jugakla kat sini..

Nak buat nih senang banget sebenarnya..

Nak lagi comel, boleh buang tepi roti tu..

BAHAN - BAHAN
  • 4 keping roti
  • 1 biji telur
  • 2 keping slice cheese
  • 2 sudu minyak masak (tapi saya suka guna butter)
CARA - CARA
  1. Pukul telur. Nak potong bahagian tepi roti pon boleh, tak nak pon boleh.. Ikut suka..
  2. Ambil 2 keping roti, letakkan kepingan cheese di tengah2.. Belah 2, nak potong serong pon boleh, potong straight pon cantik jugak..hehe..
  3. Panaskan minyak, celup roti ke dalam telur dan goreng sampai kekuningan..
  4. Dah siap, angkat dan ngappp...hehe..Jangan sampai melecur lidah sudahh..

credit : My Resepi

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

9 Comments
Comments

9 comments

Apr 25, 2011, 12:00:00 PM

simple but enuf to make me drool..he.he..

Apr 25, 2011, 12:36:00 PM

sedap tu..biasa x letak cheese..blh try ni...thanx...

Apr 25, 2011, 2:46:00 PM

cedapnyee! dni nak cuba;)

Apr 25, 2011, 4:24:00 PM

menarik nie...simple banget...bleh try niehhh

Apr 25, 2011, 6:20:00 PM

very simple and this will be great for breakfast or evening tea time.

Apr 25, 2011, 10:30:00 PM

tak nak masak sendiri..
nak makan yang dah siap masak pnye,,.
ada tak? hehe :P

Apr 26, 2011, 12:50:00 AM

yeahh! tp biasa klu ix masak roti celup telur tu tak guna minyak..coz roti serap minyak...huhu

Apr 27, 2011, 8:49:00 AM

sedap nyeeeee. boleh try. dah la mudah bangat.

Apr 28, 2011, 9:50:00 PM

@to all : memang sedap, sekali cuba nak lagi..hehehe..nak-nak makan panas2..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...