Apr 19, 2011

Home » , , , » Sepetang di Eiffel Tower, Paris

Sepetang di Eiffel Tower, Paris

Sambungan cerita semalam iaitu Jenjalan di hari kedua di Paris, setelah bergambar di Arc de Triomphe, kami menuju ke bangunan tertinggi di Paris iaitu Eiffel Tower.

Sesampainyer di Eiffel Tower, fulamakkk.. lagi ramai umat manusia.. Memang menjadi tumpuan ramai la tempat nih.. Takyah nak mimpi la untuk naik kat atas sebab lane nya tersangatlah panjang, mau 2-3 jam duk beratur belom tentu lagi dapat naik.. Mula2 before sampai kat sini, saya terfikir gak, apela yang menarik sangat tower nih, tower je pon kan, tapi bila sampai je kat sini, dan perhati betol2 kat tower nih, yeah.. it's unique, lame2 pandang boleh jatuh cinta laks.. Cuba uols tengok ni..

Eiffel Tower dari jauh
Alahai anakku.. Kenapa sebegitu rupa memek mukamu?
Eiffel Tower, here we come!!
sungguh tinggi melangit..
Ramai kan orang, padahal bukan peak season ni..
Eiffel Tower dari dekat..
Cun dok angle ni? Ekekeke.. Diambil oleh photographer tak bertauliah..
Kami bertiga di kaki Eiffel Tower
Nice..
Eiffel Tower at night..

Lepas puas bergambo ngan ET, we off to Montparnasse Tower, untuk tengok 360 degrees night view in Paris. Memang superb, sangat cantik ngan sinaran lampu2. Boleh nampak lagi Eiffel Tower and The Opera. Hajatnyer nak gi makan kat Restoran Indonesia, tapi sebab kekangan masa, maka terpaksa dilupakan hasrat tuhh.. Nanti saya sambung pusing-pusing Paris pada hari ketiga di lain entri ek.. Selamat beristirehat..



Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

5 Comments
Comments

5 comments

Apr 19, 2011, 10:03:00 PM

cantiknya gmbr. teringin nak ke sana

Apr 19, 2011, 10:06:00 PM

bestnye p paris..aritu p london tk sempt nk p paris

Apr 19, 2011, 10:13:00 PM

omg.. so nice.. i wanna go there >.<

Apr 19, 2011, 10:21:00 PM

Eiffel Tower - one of the great wonders of the world.

Apr 20, 2011, 8:44:00 PM

@nadiah : tempat ni yg lawa..mehla sini..

@mama tisya : paris memang best..takpe, leh datang europe lagi..

@nick : yeah, it's really nice.. u should go there..

@nava : definitely great wonders..bila tengok je terus melekat..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...