Apr 20, 2011

Home » » Update Ma Belle Shoppe GA | Cara dipermudahkan & contoh penyertaan

Update Ma Belle Shoppe GA | Cara dipermudahkan & contoh penyertaan

Hehehe, oleh kerana saya terima agak banyak persoalan dan ramai yang pening dengan kaedah untuk join Ma Belle Giveaway, jadi kami bersepakat untuk merombak semula cara untuk join bagi memudahkan uols untuk join giveaway ini. Uols boleh tengok semula cara-cara untuk join dengan klik kat SINI.

Dah tengok? Amacam, senang dak? Dah tak penin-penin? Hehe.. Kat bawah ni saya bagi contoh penyertaan untuk memudahkan uols join Ma Belle Giveaway ini..

Situasi 1
Nuryn ingin menyertai Ma Belle Giveaway, tetapi oleh kerana kekangan masa, dia hanya membuat syarat wajib sahaja. Jadi, dia hanya boleh meneka sekali sahaja. Sekiranya tekaanya tidak mengena, Nuryn layak menyertai cabutan bertuah secara automatik dan bilangan namanya dalam cabutan adalah 1 sahaja.


Jom ramai2 memeriahkan GA ini, duenya 20 Mei ini.. Nak join klik sini..

 Ma Belle Shoppe Giveaway dianjurkan oleh Notre Belle Histoire
Ma Belle Shoppe is for everyone out there who wants the best bargain! Find best deals right here for souvenirs, fashion and fragrances! Only authentic and brand names stuff from Europe. Feel free to request additional items you want and I will do my best to fulfill it! Let's shop!
 Latest promotion - **Save shipping cost for pre order until 25th May 2011.

Saya teka beg itu berharga CHF150.


Situasi 2
Zahra pengumpul FM dan dia tertarik dengan Ma Belle Giveaway. Selain dari syarat wajib, dia juga turut membuat syarat tak wajib (a), (b) & (c). Oleh itu dia layak meneka sebanyak 4 kali (1 + 3 extra tekaan). Sekiranya tekaanya tidak mengena, Zahra layak menyertai cabutan bertuah secara automatik, tetapi bilangan namanya dalam cabutan hanya 1 sahaja.


Jom ramai2 memeriahkan GA ini, duenya 20 Mei ini.. Nak join klik sini.. Saya tag


cikpuanhady
mr hady
nuryn

 Ma Belle Shoppe Giveaway dianjurkan oleh Notre Belle Histoire
Ma Belle Shoppe is for everyone out there who wants the best bargain! Find best deals right here for souvenirs, fashion and fragrances! Only authentic and brand names stuff from Europe. Feel free to request additional items you want and I will do my best to fulfill it! Let's shop!
 Latest promotion - **Save shipping cost for pre order until 25th May 2011.

Saya teka beg itu berharga CHF150, CHF149, CHF148, CHF147

Saya ada 3 extra tekaan b'coz saya buat (a),(b),(c)

NOTE : Zahra sertakan id follower dan FB sebagai tanda membuat (a) & (b). Untuk (c), Zahra tag 3 kawan beserta link blog mereka (& inform mereka).


Rasanya cukuplah 2 contoh, ke nak lagi? Hehehe.. Yang sticky post tu, make sure entri join giveaway ini berada pada halaman utama blog uols (means, tak perlu tekan older post) dan tidak semestinya berada paling atas (kedua, ketiga ataupun yang terakhir pon boleh), because mungkin uols ada join giveaway lain yang memerlukan sticky post juga..

Untuk (g),(h) dan (i), jangan lupa untuk cek, mana tau ada nama uols kan.. That's the main reason kenapa saya buat extra tekaan ni, sebagai salah satu tanda menghargai dan membalas jasa mereka.. Nak bagi FM sorang setiap satu tak mampu..ngee

Kalau ada yang tak faham, jangan segan-segan untuk bertanya ek.. Good luck to uols..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!




Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

10 Comments
Comments

10 comments

Apr 20, 2011, 10:23:00 PM

Ok dah faham.. Jap nak buat entry.. :) Kalau pape akak gitau k:)

Apr 21, 2011, 6:10:00 AM

bakal join ni...
untung2 dpt t-shirt hard rock edinburgh,, kehkehkeh

Apr 21, 2011, 11:28:00 AM

ooo....dah ada cth baru paham...hehe...tp sticky post tu x boleh longgarkan lagi ke??utk 24 jam je ke...?ngeeee....

Apr 21, 2011, 11:29:00 AM

eh, jap...ni nak teka harga beg putih tu kan???

Apr 21, 2011, 11:58:00 PM

@mj : dun worry, akak akan gitau punyer..

@fa10 : oloss, u kalau nak 10 helai pon boleh..dekat je..

@aanie : hehehe..paling kejap 7 hari..ekekek..tak semestinya entry pertama..entri kedua pon boleh..asalkan melekat di front page..

Apr 22, 2011, 9:48:00 AM

izan nak join...insyaAllah...dah faham~

Apr 29, 2011, 2:47:00 PM

syarat g tu of coz secara automatik dh ada dlm senarai peserta kan bila dh comment link..tol x??
tp syarat h,i,j tu camner plak nak tau nama ada ker x??compuse laa..

Apr 29, 2011, 6:13:00 PM

@mama ishazah : dear, syarat g-j, tulisan warna pink tu adalah link, u boleh klik dan cek ada nama ke takde..kalau ada, u dpt extra tekaan, kalau tak, tak dapatla..

syarat g tu adalah peserta Ma Belle Giveaway, ga blog personal saya dulu, bukan Ma Belle Shoppe Giveaway..hehehe..almost nak sama tapi tak serupa..

May 18, 2011, 8:35:00 AM

oh baru faham !

May 18, 2011, 2:14:00 PM

REGE BEG TU BAWAH CHF150 KE ??

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...