Mar 31, 2011

Home » , , » Part 2 | Let's Learn French.. It's Fun and Sexy..Hohoho

Part 2 | Let's Learn French.. It's Fun and Sexy..Hohoho

Ok, bermula dari It's Fun dan seterusnya tu adalah penambah rasa aje..hehehe.. Leh tercetus idea nak buat tajuk camgitu pon sebab masa duk search video learn French, terbaca komen readers kat bawah video tu, ramai yang kata bahasa French ni bahasa romantik dan sexy giteww..hohoho.. Komen mak? Tunggu mak terer dulu nokss, baru mak boleh komen, seksi ke seksa..kuangkuangkuang..

Kalau minggu lepas, kita dah belajar ABC dan 123..hehehe.. Cam budak tadika pulak belajar ABC, tapi jangan main-main, lain tau sebutannya, nak-nak 123 tu..hohoho.. Sampai skang saya nak kena rujuk buku untuk pronounce..agagaga.. Kali ni saya nak share ngan uols cara-cara nak greet dalam bahasa French..


Kay, video kat atas ni adalah simple greetings yang uols boleh belajar. Macam bahasa-bahasa yang lain jugak, ada informal dan formal. Bila duk cari video ni, teringat pulak crite Mr. Bean's Holiday, part conversation ngan waitress atas train tu, part yang dia jawab Oui (yes) dengan Non (no) tu dah betul dah.. Bila waitress tu puji dia cakap good in French, dia reply gracias.. Memang gelak guling2lah kitorang sebabnya gracias tu bahasa Sepanyol, should be Merci.. Ok, sebelum saya melalut, meh tengok video yang kedua, yang memperkenalkan a few verbs..




Video yang ketiga ni bagi yang nak belajar bahasa French dengan lebih jauh lagi..hehehe.. Cumenyer, lamalah sikit dan sedikit lambat coz dia tunggu uols untuk sebut the words.. Dan yang paling bestnya, video kat bawah ni.. Video nilah yang mencetuskan idea untuk saya buat tajuk sebegitu rupa.. Sebabnya nape? Suara teacher ni seksi maaaa...hohoho.. Bukan mak yang cakap, commenter kat video ni yang cakap..ahaks..



Kay, itu aje buat minggu ni.. Hope uols enjoy belajar French ni, macam saya juga.. Ada yang tak faham dak? Ekekeke..


 Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!




Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

6 Comments
Comments

6 comments

Mar 31, 2011, 9:39:00 AM

t'ingin ny nk tgok video2 kt atas nie..tp line internet kat umah sy ni lmbt sgt la..huhu..


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Mar 31, 2011, 9:46:00 AM

tak dapek nak tgk video tu... sob sob sob

Mar 31, 2011, 10:53:00 AM

kalau dpt laki french mesti automatik terer bahasa france kan! heehhehe

Terjah jom!: Siapa JASMINE SLALU HEPI nie wehhhh??!! seksi sangat ker dia nie!

Mar 31, 2011, 1:33:00 PM

salam

pas ni pandai la kita kecek france..heheh

Apr 1, 2011, 11:29:00 PM

@bardboo & nm02 : nape..lambat loading ek..sayangnya..

@bambam : hehe..tu sudah pasti..hari2 boleh berbalas cakap..

@syira : heheh..harap2nya camtulah..ekeke..

Apr 2, 2011, 7:28:00 PM

i only know BONJOUR! :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...