Mar 24, 2011

Home » , , » Part 1 | Mari Berbahasa French

Part 1 | Mari Berbahasa French

Hehehe..akhirnya, terbuat jugak entri untuk kongsi ngan uols bahasa French ni..hohoho.. Actually, saya ada idea, kekononnya nak buat vlog untuk ajar bahasa French, tapi alahai.. Nak update blog pon terkejar-kejar, apatah lagi nak buat vlog bahasa French kannn.. Jadinya saya tepek video yang memang ada kat youtube aje lah ek..hehehe..



Yang ni untuk uols kenal mana huruf dan cara sebutannya.. Act, saya nak tunjuk yang pergerakan mulut, baru best, tapi cari-cari jumpa cumanya tak tunjuk huruf pulak.. Yang bawah ni pulak lagu ABC in French.. Actually, ada satu video yang memang kami guna untuk tunjuk kat Zahra, tapi ntah nape, search punya search tak jumpa.. Kira acilah ek saya tunjuk yang ni aje..



Amacam, senang je kan? Beza sikit je ngan ABC biasa..hehe.. Bawah ni pulak video untuk nombor.. Hehehe, saya sampai skang masih tergaru-garu lagi bila nak sebut nombor in French.. Nak kena rujuk kertas baru boleh sebut..hoho..



Video atas ni agak lama sikit coz nombor dari 1-100, dan agak slow sikit sebab untuk uols repeat after dia sebut.. Tapi kalau nak yang best dan dalam bentuk lagu, tengok video kat bawah ni.. Tapi kalau uols perasan, dua-dua video ni ada tulisan bagi nombor tersebut. Contohnya 1 ialah un, 2 ialah deux.



Kay, itu je dulu untuk kali ni, next entri saya akan share ayat untuk say hi, memperkenalkan nama dan lain-lain..hehe.. Selamat belajar bahasa French..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

4 Comments
Comments

4 comments

Mar 24, 2011, 9:59:00 AM

smart entry nie.. kalo akak buat blog baru pasal mari belajar bahasa, mesti gempak punya kak

Mar 24, 2011, 3:01:00 PM

TQ kak... Balik rumah karang baru leh dengaq.. kt opis kena block.. :)

Mar 24, 2011, 10:40:00 PM

hehe bonjour!!

Mar 29, 2011, 1:02:00 AM

@fk : hoho, blog yang ni pon tak terjaga, apatah lagi nak buat blog baru..huhu

@myra : selamat belajaq..hehe

@aish : bonjour..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...