Feb 4, 2011

Home » , , , , , , » Rindunyer nak main sled.. Di mana kau wahai si snow?

Rindunyer nak main sled.. Di mana kau wahai si snow?

Huhuhu, terasa macam bukan musim Winter bila snow tak turun.. Tapi sejuk tetap sejuk, mengalahkan sejuk bila bermain snow.. Tapi saya ngan Zahra tak terasa lah sebab duk rumah je.. Rumah ni pulak heaternya memang tip top.. Boleh pakai seluar pendek dan baju tanpa lengan, kalau mahu laa..hehehe.. Mr. Hadi bila balik2 habis berkabus dianyer spec, kes terlalu sejuk..

Sejak akhir bulan December dah tak turun-turun snow.. Kalau turun pon, ciputtt je, dah tengahri terus cair dan hilang..wuwuwuwu.. Baru 2 kali main sled, tak puas lagi nak berjimba-jimba ngan sled.. Nak gi mountain (tempat yang ada snow) Mr Hadi tengah busy mengalahkan menteri.. Balik rumah kul 8, sambung lagi wat keje lepas tu..wuwuwu.. Nampak gaya, tunggu hujung tahun ni lah pulak.. Oleh kerana tak dapat nak main sled, tengok gambar yang lepas-lepas pon jadila..wuwuwu..

bukit yang agak landai di tepi rumah..
seronok sangat sampai takleh nak tutop mulot..
bukit yang agak curam..rasa cam roller coster..tepi ruma gak ni..
hehehe..walaupun dah gelap, tapi jam baru kul 6 petang ni..kalau tak silap..ngee..

Actually, saya pernah buat entri pasal main sled ni, tapi kat blog Ma Belle Conway (masa tu blom dijadikan blog khas untuk contest dan giveaway), nak baca full story leh klik sini.. 

Kalau tahun lepas tengah ke akhir bulan 12 dan bulan 1 masih snow yang agak tebal.. Tahun ni agak pelik sikit coz snow turun tersangatlah awal, akhir bulan 11, dan langsung takde snow bulan 1.. Climate skang ni dah tak betul, tu yang berlakunya bencana alam yang teruk kat Australia, India, China, Russia dan banyak tempat lagi lah..Malah skang ni banjir kat Pahang masih belum surut lagi.. Padahal dah masuk bulan 2..huhuhu.. Moga-moga banjir di Johor, Melaka, N. Sembilan dan Pahang akan cepat surut, dan keadaan kembali pulih seperti biasa..



Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

9 Comments
Comments

9 comments

Feb 4, 2011, 8:56:00 AM

yup pernah baca cerita tu hee..best kan kak!

Feb 4, 2011, 9:03:00 AM

xpernah main salji...bestnya

Feb 4, 2011, 11:33:00 AM

betul lah kan. cuaca dah tak ikut aturan dah.. anyway, suka bebenor yer, mak budak tu main slide... ;)


dah klik2 HB

Feb 4, 2011, 11:44:00 AM

sini terbalik pulak. snow lambat turun..awal bulan 1 baru turun, tahun lepas awal bulan 12. tu pun tak selebat tahun lepas & salji cepat sgt cair sbb suhu tak menentu. hari ni salji, lusanya cair dah salji sbb suhu atas dpd 0'C. mmg tak puas main salji tahun ni..huhu..

Feb 4, 2011, 1:15:00 PM

samaler kita--kat notts pun dh tak de snow--me sempat 2 kali jer main sledge ni bln dec tu...
me dh nak balik msia april ni..

me dh click ur HB :)

Feb 4, 2011, 1:25:00 PM

hehe..
dlam glap ag best..
ag mncabar.. i like..!

Feb 4, 2011, 2:09:00 PM

2 mggu lepas kami sledding kat ski resort. tp i pun x smpt nk update kat blog lg cerita tu . mmg best kan ;)

Feb 8, 2011, 12:01:00 AM

@to all : memang best..leh gian jadinya..ngee..

Mar 11, 2011, 9:39:00 AM

entry yg sgt bagus...
...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...