May 4, 2011

Home » , , » Top Commenters Widget versi ceritaindahkami.com

Top Commenters Widget versi ceritaindahkami.com

Kali ni saya nak share ngan uols Top Commenters widget yang digunapakai di blog ini. Ini kerana Aanie aka Mama Adam yang kiut ada bertanyakan mengenai widget ini.. Tapi saya ala-ala konpius, Aanie bertanyakan mengenai jenis widget Top Commenters ini ataupun cemana nak bagi widget ini boleh dibuka dan tutup? 


Kalau nak bagi tutup dan buka, boleh rujuk Tutorial Membuat Button Buka Tutup (+-) di Sidebar. Dan ini adalah rupa Top Commenters widget aka Belle Reporters di blog ini bila diklik..


Kalau uols perasan, ada button yang boleh tekan untuk tengok jumlah komen sama ada since forever, since 1 month ago, since 1 day ago dan macam-macam lagi lah.. Widget ni paling best yang pernah saya jumpa. Maklumlah, kebanyakkanya hanya kira paling latest, takpon tak boleh nak tunjuk by month. Saya ingat lagi dolu-dolu sebelum jumpa ngan widget ni, tercari-cari ngan Top Commenters widget yang boleh tunjuk by month, kes jeles ngan wordpress yang ada plugin untuk ni..heheh.. Kesnya saya nak buat appreciation untuk monthly blog commenters, nak kira sendiri letih ler..kekeke.. Dan mungkin juga ada token untuk the highest commenter of the year ke..hahaha..tak pikir lagi..kuikuikui.. 

Oh ya, sebelum saya melalut, kalau uols nak widget sebegini, pi saje kat SINI, then isi the form, then automatic dia akan transfer ke blog uols, then voila.. Sangat berterima kasih pada yang invent this widget, totally genius..hehehe..


Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

5 Comments
Comments

5 comments

May 5, 2011, 12:01:00 AM

thanks 4 d info...

May 5, 2011, 9:24:00 AM

wah, sukenya!!! dah berjaya buat...thanx a lot dear....

btl la widget top commenters tu...actually dah lama nak tanya...sebab widget ni menarik la sb kita blh check komen by week, month...hehe...

thanx...xoxo...

May 7, 2011, 12:04:00 AM

@aqishah & aanie : sama-sama..^_*

Jun 10, 2011, 11:59:00 AM

dah try, thanks for sharing....

Apr 4, 2012, 5:05:00 PM

nk coding tuk widget top commentor by month :(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...