Dec 27, 2010

Home » , , , » Jom Promosi Blog Anda dengan Ping di Website Ini

Jom Promosi Blog Anda dengan Ping di Website Ini

Saya masih baru dalam arena blogging ni, masih banyak yang perlu dipelajari.. Tapi oleh kerana saya ada terjumpa kat blog Zairie yang berkongsi senarai website untuk uols ping blog, rasa cam nak berkongsi dengan uols jugak.. Tapi, penting ke ping nih? Akan banyak trafik ke?

credit

Dari pembacaan (eceh..ayattt..tak hengat punyer) di blog Aried, ping ni penting jugak, ada kaitan dengan SEO dan memudahkan google detect blog uols.. Pasal banyak trafik tu, well, kalau entri uols tu sekali orang pandang tajuk terus nak klik or keywords entri uols tu banyak orang google, then yes, memang akan banyak trafik.. Tak salah kan mencuba.. Lagipun, bak kata Zairie, ni salah satu cara untuk promosi blog uols jugak, selain dari berblogwalking..

Ni adalah senarai website yang uols boleh ping.. Yang saya biasa guna (actually, baru 2-3 kali..hehehe) adalah gengblogger dan innit (untuk glitterrati nuffnangers only)..
  1. pingomatic
  2. weblog.
  3. pingler.
  4. pingoat.
  5. pingmyblog
  6. gengblogger.
  7. innit nuffnang.
  8. kelab blogger.
  9. blogger malaysia.
  10. blogger tegar
  11. geng blogger (facebook)
  12. ping.fm
Nak tau nape baru 2-3 kali baru saya guna, sebab utamanya, banyak entri saya autopublish.. Bila dah dipublish, lupa nak pingkan..hihihi.. Lagi satu, saya prefer ping entry yang banyak (kekononnya) memberi input, sedangkan blog saya ni banyak entri personal, jadi agak kuranglah entri untuk diping..hihihi..

Oh ya, kalau uols nak promote blog uols di fan page Notre Belle Histoire pon takde masalah.. Memang dibuat khas untuk sama-sama berkongsi cerita..


p/s : Thanks to Zairie coz berkongsi senarai website ni dan input mengenai ping..

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

11 Comments
Comments

11 comments

Dec 27, 2010, 1:27:00 PM

kak sya nk ping gakk blh?

Dec 27, 2010, 9:59:00 PM

salam


ada baca baru ni

nak buat juga la malam ni :

isyallah :)

Dec 28, 2010, 8:20:00 AM

penting ping tu..bee selalu ping kt pingler, ping o matik dan innit cukup lah tigatempat banyak2 pengsan..hihi

Dec 28, 2010, 8:22:00 AM

cantik eh layout baru tuh..sehari buat header nyer...1st time buat header mcm2 kerenah

Dec 28, 2010, 9:28:00 AM

hehe.. bereh, nati g psey mas,
ambo roger2 la deh..hehe~

Dec 28, 2010, 9:36:00 AM

suke ping kt geng blogger..
^^,

Dec 28, 2010, 10:18:00 AM

Thanks for sharing...Mmmm...bila nak buat eehhh.. :P

Dec 28, 2010, 10:39:00 AM

Wa, ini peluang yang baik. Atok kena buet nanti ni..hihi

Dec 28, 2010, 11:56:00 AM

akak..nak wat ping ni cm na hehe
awt xfaham ni hehe

Dec 28, 2010, 6:05:00 PM

kdg2 lupa nak ping.. huhuuu...

Jan 4, 2011, 10:03:00 PM

@kaksya : boleh..mmg dibuat khas untuk ping blog..

@syira : buat jgn tak buat..hihihi..

@bee : huhuhu..blog ni tak dpt nak ping kat innit..sygnya..

@ash : boleh je..tp skang takde kat kg la..hihihi

@adialuze : wat segera..hihihi

@atok : buek atok jgn tak buek..

@fatin : bukak je website tu then letak link blog or link entri..

@kakyong : samelah kita kakyong..kekadang memang lupe nak ping..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...