Dec 22, 2010

Home » , , » Antara Nuffnang, Mangga, Innity dan Advertlets..

Antara Nuffnang, Mangga, Innity dan Advertlets..

Ada lagi ke pengiklan-pengiklan lain yang boleh dipasang kat blog ek? Maklumlah, saya baru je berjinak-jinak dengan alam blog nih, masih banyak lagi yang belum saya ketahui. 4 jenis advertising nih yang pernah saya dengar, tapi yang selalu dengarnya adalah Nuffnang sahaja..

Kalaulah ada yang pernah memasang ads selain Nuffnang, bolehlah memberikan pendapat kat sini.. Antara 4 ni, ataupun yang uols tahu, yang mana lagi masyuk earningnya? Atau lebih tepat lagi, yang mana lebih sesuai untuk blog yang baru nak menapak, means trafiknya takdelah sampai 50 UV pon sehari?

credit
Yang saya tau, betulkan sekiranya silap, Innity tu ada minimum trafik kan baru boleh register.. Pastu, kesemua ads ni ada 2 jenis iklan jugak ke macam Nuffnang, which is kempen yang berklik dan kempen tanpa klik?

Kalau sudi, berilah link-link blog yang banyak menceritakan mengenai kesemua jenis advertising company ni. Antara yang saya tahu adalah blog Aried. Tapi tak sempat nak godek-godek lagi. Cadangnya, sebelum saya registerkan blog ini dengan Nuffnang, naklah jugak mencuba ads yang lain. Boleh buat perbandingan, tapi taktau nak pilih Mangga ke Advertlets (kalau Innity takde minimum trafik nak jugak try..hehehe)

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

11 Comments
Comments

11 comments

Dec 22, 2010, 9:29:00 AM

dulu time trafik x byk kan kita pki adverlets..tapi skrg da tukar nuff...

Dec 23, 2010, 1:03:00 AM

tak tahu jugak..hehee

Dec 23, 2010, 3:28:00 AM

depend pada ke"femes"an blog kita..sume tu lebih kurang je.diorang pun nak buat duit jugak. hehe

Dec 23, 2010, 11:19:00 AM

salam terjah ke sini..

penah guna advelert masa mula berblog dulu.. pastu tinggal camtu jer..

now setia dgn Nuff jer... ;)

http://www.kakyong.com

Dec 24, 2010, 6:52:00 AM

@ekin : yeke..macam menarik juga nih..

@bee : hohoho..samelah kita..

@buzzy : semua sama ek..yg advetlets tu pon ada be jugak ek..

@kakyong : advert ada be jugak ek..nape kakyong tak cash dulu advert tu..

Dec 24, 2010, 7:33:00 AM

owg ckp inny tu best, tp kite kai
nuff.. xarif sgt sal nei, da 2thun blogging xpena dpt earning..huhu sdeyh~

Dec 24, 2010, 9:57:00 AM

aried rasa blog ni masih baru g so y not guna nuff? huhuhu.. nnti dah lame skit dan traffik dah byak leh la try pkai innity lak.. tapi sbnarnya antara nuffnang, adverlet dan mangga ni semuanya hmpir sama.. tapi kalau ikotkan, nuffnang ni lagi best le kot byrannya.. sebab blog aried yg kasi impression berbelas ribu pun mangga kasi berapa sen je.. xberbaloi.huhuhu

Dec 24, 2010, 1:09:00 PM

@cikpuanhady

NUffnang je :) btw gua dah letak blog lu kat sidebar :) ceeepat. letak blog gua plak. kehkehkehkeh

Dec 25, 2010, 12:46:00 AM

salam has,

kak hanya tahu iklan nuffnang je dan google advertisement!

Dec 26, 2010, 4:02:00 AM

@ash : yeke..pelik tu dear..takkan langsung takde..

@aried : hihihi..saja nak try advert ngan mangga dulu, sbb blog satu lagi dah guna nuff..tu ar..mangga cam ciput je earning dia nih..

@iam : thanks bro..me letak urs under hommes ek..

@kak mega : oo, akak letak juga ke google ads tu..ok dak?

Dec 27, 2010, 6:52:00 AM

yan guna nuff mula2.. then lepas cash out.. takde BE// frust je padahal UV menten..
then try advert.. hari2 nampak income berubah.. tak perlu bekn.. so depend pada viewers jek..
dlm pd tu.. letak gak mangga ads... tp sehingga kini tak nampakpun berapa sen dia bg.. hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...