Jan 9, 2012

Home » , , , » Tutorial Letak Scroll Box di Threaded Comment

Tutorial Letak Scroll Box di Threaded Comment

Sepatutnya hari ni saya buat entri Tot School, tapi sebagai memenuhi permintaan kawan blog aka Belle Amies iaitu kakyong, so saya tunda dulu entri Tot School, dan kali ni saya buat Tutorial Letak Scroll Box di Threaded Comment.

Senang aje, ingat lagi tak Tutorial Membuat Scroll Box di Blog Archive? Caranya adalah sama saja, 1st skali, cam biasala pi kat Dashboard, klik Design, then klik Edit Html.. Pastu tick Expand Widget Templates. Dengan menggunakan CTRL + F, search <div class='comments' id='comments'> macam kat bawah ni..

Copy code warna hijau ni <div style='overflow:auto; width:auto; height:100px;'> dan letak di atas <div class='comments' id='comments'> dan code ini </div> sebelum </b:includable> , macam kat bawah ni..


Yang kaler merah tu, uols leh adjust ketinggian ikut kehendak uols.. Klik preview dulu untuk tengok jadi ke tak, kalu ok leh save dan voilaaaa.. It's done and cun!!!

Nak insentif tunai, Klik SINI 

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

6 Comments
Comments

6 comments

Jan 9, 2012, 3:39:00 PM

Thanks for the great info and sharing. Will try out soon.

Jan 10, 2012, 10:00:00 AM

tq sudi bagi tip..nanti klu rajin lehlah buat

Jan 11, 2012, 7:25:00 AM

@Nava.K welcome dear..

Jan 11, 2012, 7:26:00 AM

@kak ina kl hihi, saja berkongsi, kot2 ada yg tercari2 cane nak kontotkan ruangan komen..hehe..

Jan 11, 2012, 11:10:00 PM

thanks Has.. sebelum ni nak mencari tempat letak kod yg betul tu yg fenin... :D

jap lagi nak terus buat.

Jan 16, 2012, 12:27:00 AM

@kakyong hihi..sama2..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...