Jul 22, 2011

Home » , , » Antara Strawberry, Blueberry dan Marble Cheesecake

Antara Strawberry, Blueberry dan Marble Cheesecake

Hohohoho..semuanya cheesecake, takdek kek lain ke? Ekekeke.. Nak buat cemana, hantu cheesecake katakan.. Semestinyalah cheesecake menjadi pilihan hati, nak-nak lagi hari spesel bakal menjelang tiba, tak lama, lagi 2 hari je lagi..ekekek.. Nak buat ketiga-tiga tak laratlah eden, walaupun dalam hati ni sedap jugak kalau dapat makan Strawberry Cheesecake, Blueberry Cheesecake dan Marble Cheesecake..ekeke..

nyum..nyum..

Sape tak suka strawberi kan, ke ada yang tak suka gak? Ekekeke.. Memang menarik kalau buat strawberry cheesecake ni, nak-nak Zahra memang suka bebenau ngan strawberi ni.. Pantang nampak.. Kompom hilang segala hiasan strawberi kat atas kek tu nanti..hoho

perghh..meleleh ayaq liuq.. credit

Blueberry pon sedap gak, tapi skang ni macam bukan musim je, so tak dapekla nak hias camgini, nak kena ganti dengan blueberry filling lah pulak, tapi kat sini, taktau nak cari kat mana..hohoho.. Menarik ke kalau hias guna blueberry jam? hahaa..

waahh..cantiknyer kek ni..

Kek marble pon saya suka, apatah lagi kalau digabung dengan cheesecake, double suka ni..ekekek.. Memang menarik kalau buat marble cheesecake ni, tapinyer, tak dapeklah nak jadi camgini coz saya memang fail bab nak menghias, nak-nak lagi nak bagi cantik corak marble tu..huhuhu..

Antara strawberry, blueberry dan marble cheesecake ni, yang mana paling uols suka? Wah..wah..sedap tanya orang lain, sendiri tak dapat nak decide..ekeke.. Kalau uols ada resepi mana-mana antara ketiga-tiga cheesecake ni, mehla share link kat sini..ekeke.. Mana tahu, tengok simple dan sedap, pasti rasa nak cuba..hehehe..


Nak mitak tlun kenkawan komen entri Saya Bertudung, KLIK SINI

Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Klik SINI

Nak menang brand new SUZUKI Alto dan hadiah bernilai RM80K? KLIK SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

12 Comments
Comments

12 comments

Jul 22, 2011, 10:26:00 AM

ade jer kat blog memasak aku resepi cheesecake ni..
yg bezakan cake ni yg prnh aku buat and makan

cheesecake yg contest whip cream/sour cream/yoghurt...

cheesecake yg non egg esp yg non bake dgn cheesecake bako yg ade egg...

then yg beza antara 3 tu off course le topping..

ade org buat include fresh fruit inside the batter (strawberry/blueberry)

ade plak yg buat simple cheesecake then pour the filling on top

klu marble nih...sellaunya base pada quality n jenis chocolate yg digunakan..

huuuu..
tuk refer blog yg mgm terre buat cheesecake yg terer ni ko boleh lah tgk kat blog

Dapur Tanpa Sempadan (Cik Mat Gebu)
Hana Family (jepun)
Mamafami
Rinchan...
Kak Ummi (kuantan)
Secubit garam Nor
sitideliam.com
My Kitchen Snippets
Inahar
My Small Kithcen

Jul 22, 2011, 10:29:00 AM

suka ciskek tp antara byk2 tu kita suka blueberry tp wt oreo cheese cake lg senang cz resepi kita tkyh bkr

nk try tgk kt sini resepinya

http://mamatisya.blogspot.com/2009/09/jom-memasak-bersamacontest.html

Jul 22, 2011, 11:57:00 AM

sumer pn nak... hik3

Jul 22, 2011, 8:11:00 PM

salam...banyaknya komen cikpuanhady masuk spam...maaf yea...dh berbulan2 tk check kt situ...huhuhu

Jul 23, 2011, 7:41:00 AM

suka blueberry:)

ada resipi lemon cheese cake kt belog, label resipi tau, pastu letak je bluberry ats...

Jul 26, 2011, 12:53:00 PM

saya suka cheesecake n blueberry...dah meleleh air liur ni...

Jan 5, 2012, 2:58:00 AM

@Sidratul Muntaha wahh..thanks dear..ko memang terer bab membaking..nanti aku gi usha..

Jan 5, 2012, 2:59:00 AM

@mama tisya oo..suka blueberry ek..nyum2..nanti kita gi usha..

Jan 5, 2012, 2:59:00 AM

@eB ezrin tu la..kalau boleh, sumer nak..haha..

Jan 5, 2012, 3:00:00 AM

@SYaMiLa alahai..yeke ke kak..patutla..

Jan 5, 2012, 3:00:00 AM

@yangyuyu waa..peminat blueberry juga ni..ok, nanti me gi usha..thanks..

Jan 5, 2012, 3:01:00 AM

@aanie memang, yang membuat entri ni dah berapa kali telan ayaq liuq..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...