Feb 14, 2012

Home » , , , » Cara Dapatkan Link Post di FB, Twitter dan Google+

Cara Dapatkan Link Post di FB, Twitter dan Google+

 Kenkawan, nak mitak jasa baik uols support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

Salam semua.. Oleh kerana saya ada anjurkan Double GA yang memerlukan uols sertakan shared link di FB, Twitter dan juga Google+, jadi sangat sesuailah saya share ngan uols cara-cara untuk dapatkan link tersebut.

First sekali, meh kita tengok untuk FB dulu.. Uols pi kat wall FB uols, cari post yang berkenaan, contohnya macam kat bawah ni..


Ada 2 cara, pertama, uols boleh aje right click kat link 22 hours tu, dan copy link location dan bila dipaste akan adalah link sebegini http://www.facebook.com/cikpuanhady/posts/10150548595267341. Ataupun, kedua, uols klik kat petak yang dihighlight, dan voila.. Page FB uols akan menjadi seperti dibawah, copy aje link yang dihighlight tu..


Sama juga untuk Twitter, uols pi kat dashboard, dan klik Tweets, seperti gambar kat bawah ni.. Senang uols nak cari tweets yang berkenaan..


Dah jumpa tweet yang uols nak dapatkan link, hala mouse pada tweet berkenaan, dan baris link akan keluar seperti gambar di bawah..


Right click kat Open yang dihighlight macam gambar kat atas tu, dan copy link location dan bila dipaste akan adalah link yang dicari adalah seperti berikut https://twitter.com/#!/cikpuanhady/status/169047385211797506.

Kalau uols perasan, twitter saya ni berwajah baru sket, tak sempat nak godek2 samada boleh tukar ke wajah lama, bagi yang masih berwajah lama, cara untuk dapatkan link twitter macam FB juga, uols cari timestamp (contoh 22 hour ago) ataupun tarikh ataupun details (ni bagi new Twitter), right click aje kat link tersebut dan copy link location.

Untuk Google+ pula, uols pi kat dashboard, dan klik Profile, seperti gambar kat bawah ni.. Senang uols nak cari link yang berkenaan..

Right click kat tarikh link yang dihighlight macam gambar kat bawah ni, dan copy link location dan bila dipaste akan adalah link yang dicari adalah seperti berikut https://plus.google.com/u/0/114403198020460620738/posts/T18Cg4B2DZa.

Harap dapat membantu uols..


Suka berspa tapi tiada masa utk ke spa? Info lanjut, sila klik banner :
Corset Kesihatan
Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

Nak pi bercuti ke Australia secara percuma? Klik SINI

Nak menangi iPhone 4S? Klik SINI

Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

 Longchamp New Year Sale, Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

8 Comments
Comments

8 comments

Feb 14, 2012, 10:33:00 AM

Ilmu baru yg sangat berguna..

Baru tau..hehee

Feb 14, 2012, 10:38:00 AM

lagi membantu kalau akak buatkan hahahahaha
cheqna memang pemalas bab2 cam gini =)

Feb 14, 2012, 11:28:00 AM

thanks for sharing

Feb 14, 2012, 4:56:00 PM

will do the tweet klik now and you have a great day.

Feb 16, 2012, 2:04:00 AM

@Myra Jay glad ianya memberi manfaat buat MJ..

Feb 16, 2012, 2:04:00 AM

@cheqna haha, kalau nak akak watkan, kena login la pulak..

Feb 16, 2012, 2:05:00 AM

@Cik Rose Cute sama2..

Feb 16, 2012, 2:06:00 AM

@Nava.K you too my dear..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...