Feb 29, 2012

Double Giveaway by ceritaindahkami.com

Salam semua.. Hari ni me nak buat giveaway, actually plannya nak buat bulan 2, tapi sebab dah tak sabar, so me lancar teruslah hari ni.. Kebetulan pulak kami sekeluarga akan pi bercuti, kot2la tak sempat update blog, sekurang-kurangnya tak sunyi sangat blog ni.. Senang aja syaratnya dan ada 15 hadiah menarik yang boleh dimenangi..

Hahaha.. simple giler, adhoc punya banner..
SYARAT-SYARAT

1. Follow/like blog Notre Belle Histoire dan Fan Page Notre Belle Histoire (boleh aja klik kat sidebar). (Kalau nak follow twitter saya pon boleh juga, coz saya akan follow balik, just tweet gitau..)

2. Follow/like blog dan fan page sponsors sebagai tanda sokongan

3. Buat entri dengan tajuk DOUBLE GIVEAWAY BY CERITAINDAHKAMI.COM, letak banner di dalam entri dan linkkan ke entri ini, serta gitau siapa referral uols (beserta link yer)

4. Di akhir entri, sertakan ayat di bawah ini

Double Giveaway by ceritaindahkami.com dianjurkan oleh Notre Belle Histoire, dengan kerjasama oleh SNUUS, Ma Belle Shoppe, LLEAH AYEISA CO., Al Shawls, Just with PB dan Kittyshawls

5. Letak permalink uols di entri ini sahaja..

6. Tarikh tutup dilanjutkan : 15 Mac 2012

7. Senarai nama peserta yang join, klik SINI..

    Nak tengok hadiah-hadiah yang menarik ni, klik kat SINI laju-laju..

    Nak tengok cara pemenang ditentukan, klik kat SINI laju-laju..
     

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 28, 2012

    2nd Month

    Hihihi, oleh kerana mood untuk mengadap lappy masih merudum, maka saya kopipes ajelah entri dari blog Nos Precieux.. Jangan mare ek.. Lagipon nanti saya nak wat perbandingan ngan check up kat sini nanti..hihi.. Oh ya, mind the style of language, dolu2 kan, sesedap hati je tulis..

    Hari ini (tanggal 21/08/08), saya telahpun membuat kad merah di kinik kerajaan.. Usia baby pon dah genap 8 minggu.. Alhamdulillah, so far our baby still survives and grows strongly walaupun dah 3 kali saya mengalami pendarahan.

    Dunno why, maybe because I'm too active. Pas Hari Keluarga tu, keesokkannya saya trus pi KL, ade training Robotics selama 5 hari. Then balik dari KL pada 2hb tu, bergegas plak gi Jepun, ade conference. Aii, this baby dah merata jalan, siap melancong ke Jepun laiee (dalam protla tapi..) Balik dari Jepun tu 9hb, memangla penat tapi seronot sebab dapat jugak menjejak kaki ke Kagawa, Jepun. 

    Namun, nothing unusual happened until that Monday, saya teraccidentla (sket je..kete je kemik kat hood) plak kat dlm Ump (huhu..takmo crite..wat sakit ati je..) Memang terkejutla time tuh, tapi wat keje cam besela.. Tak rasa ape2 pon. Balik umah petang tuh baru perasan ade spot kat s------, cam konpius amende laks nih. Tetibe tringat membe pernah bleeding time peknen n this is very dangerous.

    Segera saya kaborkan kat hubby then we off to kinik Al Farabi. Dia bagi cuti rehat slame 2 hari je, we don't satisfied! (Coz M--- dpt cuti 1 wik sebab bleeding, tapi dari HTAA) So we off to HTAA plak. Bukan ape, coz my fren said kalau bleeding kena rehat btol2 at least 1 wik, klu tak leh lead to continuous bleeding then miscarriage. Skali pi HTAA pon dapat cuti 2 ari je (hampeh btol, dahle sket punyer lame nunggu giliran) Pelik btol, M--- siap kena warded lagi, tapi saya takla plak.. My hubby pon tak jadi balik Johor aritu (dalam hati beh jugak..hihihi..)

    However, keesokkannya dah takde spot, alhamdulillah.. Sepatutnya saya kena pi KL ari khamis tuh, ade training Matlab.. Cam konpius2 laks, yerla tak pi cam rugi, kalau pi plak kena travel.. Hmm, at last i've decided to go gaks (lagipon sebab dah tak bleed).. Kat sana saya bleed lagi (malam Sabtu), sib baik keesokkannya dah nak balik umah.. Dalam hati nih dah riso gle, rasa cam tak sabar nak cepat sampai. 

    Sesampai je kat umah, gitau kat hubby, tapi sebab dah malam n saya plak penat, we plan to go to clinic tomorrow morning.. Tapi cam bese la, jupe doc hanya leh suh rehat + bagi ubat hormon (dapat cuti lagi 2 hari..hehe) Masa scan tu doc notice saya ade cyst, tapi tak besau mane but still kena pantau. So doc suh wat buku merah & bagi appointment untuk pantau saiz cyst tuh.. Cyst ni tak effect baby tapi kalau besau sangat sayala yang akan merasa sakit nanti.. Hmm.. harap2nye cyst nih akan menghilangla nanti (coz doc gitau cyst nih leh ilang sendiri bile baby dah besau..)

    Keesokkannya, spot tuh masih ade, tapi tiny je la cam dot.. Saya tny I---, dia gitau kalau kaler merah bahaye.. Hmm.. Masa 1st time tu warna ke arah coklat, yang 2nd time kat KL tu memang kaler merah.. Skang nih dot choc je.. Hopefully it'll stop laa.. Alhamdulillah, dapat rehat 2 hari (mmg rehat btol.. baring atas katil je.. hihihi.. my hubby yang do all the things!! Tq my ayang..) And that was the last time saya bleed..

    Bout today, huhuhu.. untuk 1st time check up nih, kena amik darah.. Oleh kerana saya ni tersangatlah RAJIN buat kerja2 rumah..hehe.. maka urat kat lengan saya nih susah benor nak timbul.. 4 kali nurse cucuk jarum nak amik darah, tak dapat2 jugak (even senior nurse try jugak!) Depa kata memang mcm ni la kalau tangan org keje opis.. Huhu.. Saya sampai rasa nak muntah + loya (rasa bukan sebab peknen tapi sebab phobia dah kena cucuk banyak kali) Sampai saya kata, takperla.. take a break dulu, bior sy gi makmal untuk urusan seterusnya.. 

    Kat sana saya kena amik darah gak, tapi kali nih kat jari je, so saya gitaula pakcik tu yg darah saya tak berjaya di ambil lagi, bleh tak amik skali harung je (padahal dah perit nak kena cucuk 2-3 kali..) So, dia pon amik kat lengan, and u know what, skali amik je.. fuhh.. terorla pakcik tuh.. Kan bagus kalau dari awal pakcik tu yang wat.. Alhamdulillah, blood test, sugar level, air kencing sumer di tahap yang bagus.. Harap2nyer takdek masalah laa.. Maklumla perjalanan masih jauh lagi, anything can happen.. Hopefully, i and our baby sihat sokmolaa..

    semoga Zahra membesar dengan sihat, kuat, cergas dan cerdas..

    p/s : Nanti saya share pengalaman 1st check up 2nd pregnancy ni, ada kes juga..hahaha..


    Looking for authentic branded miniature perfume, click banner;
    Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 27, 2012

    Kenkawan, meh support blog saya..

    Assalamualaikum semua.. Perghh, hampir-hampir nak berabuk blog ni, dah seminggu tanpa update.. kikiki.. Nak buat cemana, mood asyik ke laottt je, walaupon kat sini hanya ada tasik..hehehe..

    Banyak benda nak cerita, tapi banyak lagi besar cabaran nak buka lappy..hohoho.. Ni pon sekadar quick update.. Tak dapat nak cerite lama-lama..

    Saya ada join contest Mahu Menangi RM150?, jadi saya nak mitak tulun kenkawan untuk support blog saya dengan klik like, tweet dan/atau g+ kat entri Notre Belle Histoire.

    Jasa kalian amatlah dihargai..


    Nak pi melancong? Dapatkan tips penting ini :
    Tips Melancong
    Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 20, 2012

    Jom sama-sama membantu adik Faris

    Kenkawan, nak mitak jasa baik uols support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

    Update : Allah lebih menyayangi adik Faris, adik Faris telah pergi buat selama-lamanya pada 23hb yang lepas.. Al-Fatihah dan salam takziah buat keluarga arwah..

    Semasa berblogwalking, terserempak dengan kisah yang dialami oleh adik Faris, yang kini terlantar di ICU, Sime Darby Medical Center, Subang Jaya, kerana menghidap penyakit barah darah yang juga dikenali sebagai HLH.


    Jom sama-sama kita membantu meringankan tanggungan kos rawatan adik Faris yang kini mencecah RM75000, dan sama-sama kita doakan agar adik Faris cepat sembuh. Setiap sumbangan dari kita, walaupun RM1 amat besar nilainya bagi adik Faris, dan sumbangan boleh dilakukan terus ke akaun Maybank ayah Faris, Maybank 1140-1115-2218 (Shamrulismawi Ismail).


    Untuk makluman lanjut, uols boleh baca entri-entri mengenai adik Faris di blog Bersama Mazidul..


    Suka berspa tapi tiada masa utk ke spa? Info lanjut, sila klik banner :
    Corset Kesihatan
    Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak pi bercuti ke Australia secara percuma? Klik SINI

    Nak menangi Acer's Aspire? Klik SINI

    Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 17, 2012

    Bermulanya Episod Baru..

     Kenkawan, nak mitak jasa baik uols support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

    Kalau sebelum ni saya dah share Cerita di Sebalik WW13 | Alhamdulillah tempohari, tak lengkap pulak rasanya kalau saya tak share cerita sewaktu saya mula-mula berbadan dua, kiranya sewaktu mula-mula mengandungkan Zahra dolu-dolu.. Mana tau, kot2 blog ni masih ada sehingga Zahra besar, bolehla dia godek-godek dan baca..hehe..

    Meh kita singkap kenangan pada 27 Julai 2008 yang lalu..hihi.. Yang saya kopipes bulat-bulat (kalau betulkan pon yang short form aje..) dari blog Nos Precieux, kekonon buat blog tu khas untuk anak2, tapi dah tak sempat nak update..tak dan meh nak manage banyak blog.. so senang, kita satukan aje dalam blog Notre Belle Histoire aka cerita indah kami ni.. Mind the style of language, dolu2 kan, sesedap hati je tulis..

    Kehidupan saya seperti weekend housewife yang lain, bila weekdays makan dengan kenkawan (time tghari), time petang makan ngan kwn2 gak.. Bila malam layan tv sensorang.. Bila nak ujung minggu barula berkesempatan untuk bermanja-manja dengan hubby terchenta..hehehe.. Kami masih dalam proses menyesuaikan diri, mengenali antara satu sama lain dengan lebey rapat, al maklum sajala, inai masih merah di jari..

    Tapi bukan itu yang saya mau criter, ianya bermula apabila sepatutnya saya didatangi period seperti biasa, namun kali ini ia agak lambat datang menjengah.. Saya agak gusar, kerana besenya klu lambat pon sehari dua je, ini dah nak masuk hari keempat. Padahal saya dah merasakan simptom - simptom untuk didatangi sahabat baik ini, such as B pon dah bengkak2, pinggang pon dah lenguh2, cumenyer kali ini ada simptom baru yg tak pernah saya alami, pee pee macam ada bau sket.. During lunch break, saya sharekan kebimbangan saya dengan teman2, M--- menyatakan dun worry, maybe sari - dua datangla tu.. I--- pula menyatakan simptom2 yang saya alami tu pernah dialaminya ketika peknen.. Haa, berdebar sekejap, terdetik di hati saya, biau btol.. Takkanlaa.. Coz saya kan baru je kahwin, baru je nak adapt diri dalam dunia rumahtangga, baru je nak mengasah bakat menjadi seorang isteri mithali..haha..ayat tak hengat punya..

    Untuk menghilangkan rasa gundah gulana di hati, kami telah pergi ke Guardian utk membeli pregnancy test. So many choices, and oleh kerana ni 1st time, kami mmg jakun, tak tau nak beli yang mane, main amik je.. Masa wat test tu, kami berdebar gak.. My instinct said i'm pregnant, while my hubby is on the other side.. Sekali tengok, ada satu jalur merah menjadi terang, satu jalur lagi cam ada cam takde. We're confused, ape maknanyer nih?? Baca arahan dia berkali-kali, tapi tak paham2 gak.. Klu ikutkan positive, tapi nape line satu lagi tu x clear?? Siap kol M--- lg, tanya her xperience masa wat test dulu.. Oleh kerana soknyer ada Hari Keluarga Fakulti, so we decided to go to clinic after that event.

    Masa Hari Keluarga tu, saya join almost all the games, yerlaa dah namanya hari bersuka ria kan, nak-nak dapat hadiah, mestila nak main kan.. (sbnornyer sy mmg suke games!) Hubby ingatkan gak, jgn lari ganaz2, hati2 supaya tak rebah.. Saya hanya mampu senyum sumbing.. Hihi.. Pas berakhirnya event tu, we off to clinic sebab tak puas hati ngan result test semalam. Kata orang, nak confirmation from expertise.. Tup tup bile tau result, doc said CONGRATULATIONS! Saya dan hubby saling berpandangan. Speechless! It's POSITIVE. I'm pregnant. Kami terkujat (sbnornya mmg dah suspek,tapi tak sangka!) Oleh kerana kandungan saya masih baru (baru lambat dalam 4-5 hari) doc suh datang 1 month after untuk cek kandungan.

    Memang tak dijangka btol lah. Sebabnye, kami plan untuk dapatkan baby, but after 1 year of marriage. Tapi dah rezeki Allah nak bagikan, hanya Dia yang Maha Mengetahui, setiap yang diberiNya ada hikmahnya, maka kami terima dengan hati yang penuh syukur. Nak-nak lagi, ini merupakan hadiah yang paling teristimewa dalam sejarah ulangtahun kelahiran saya (yeah.. saya baru menyambut burpday 24hb yg lepas!) Maka, this baby is very special to us.. especially to me!! Semoga dengan kehadiran orang keTIGA yang kami tak jangkakan (tapi dialu-alukan..) ini, akan menyerikan lagi rumahtangga kami dan menyemarakkan hubungan kasih sayang antara kami berdua (opss.. soon bertiga).. 

    skang dahpon membesar bagai johan..hihi..

    Mencari korset kesihatan yang berkualiti, klik banner :
    Corset Kesihatan
    Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak pi bercuti ke Australia secara percuma? Klik SINI

    Nak menangi Acer's Aspire? Klik SINI

    Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 16, 2012

    Premium Beautiful Corset for Health & Beauty

     Looking for corset that can give you benefit in terms of health & beauty? Check out these..
     
    PREMIUM BEAUTIFUL CORSET (FULL SET)

    LONG BRA

    1. The unique 3 piece dimensional clipping cups designed to push up, support and provide firmness to chest.
    2. Steel cartilage effectively provides firmness and support.
    3. BI - layer depression and tightness designed to flatten abdomen and enhance breasts natural shape at optimum.
    4. 2 ultra - soft wire coils help to slim down body, enhance and firm up body contour. For more information, click HERE.


    LONG GIRDLE

    1.The 32 piece stereoscopic cutting design, based on 'Fragmentary Pressure Compression Theory' will effectively divert displaced fat to its original position.
    2.Unique hip cup cutting and design will effectively rectify the sagging buttocks, enhance the hip curve and prop - up - hip.
    3.Detached contour thigh and buttocks divert excessive fat around the thigh into the hip cup, attaining attractive hip contour.
    4.Cotton on the waist of girdle provides comfort and enhances waist curve. For more information, click HERE.


    WAIST NIPPER

    1.Made of seven pieces of 'smart technology' wires. It provides support to waist comfortable as well as upholds the backbone and straightens posture firmly.
    2.The unique body shape design, transfers the fat from waist to the breasts and buttocks accordingly, thus to create a perfect and well - balanced contour.
    3.The imported string from Japan enables the forming of an exquisite waist contour. For more information, click HERE.


    PREMIUM BEAUTIFUL CORSET (ADDITIONAL SET)

    SHORT BRA

    1. The unique 3 piece dimensional clipping cups designed to push up, support and provide firmness to chest.
    2. Steel cartilage effectively provides firmness and support.
    3. Unique ' U ' shapes at the back not only serves as slimming purpose, but also outlines the back contour effectively. For more information, click HERE.

    Still have doubts? Just go through the testimonial from PB users, click HERE

    Any question, just surf and contact Just with Premium Beautiful


    Sponsored post by :
    Corset Kesihatan

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 15, 2012

    Cerita di Sebalik WW13 | Alhamdulillah

     Kenkawan, nak mitak jasa baik uols support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

    Hihi, hari ni saya nak share cerita di sebalik WW13 | Alhamdulillah tempohari.. Lagipon, dah janji kan..hihi..

    Sebenarnya, saya buat pregnancy test tu sampai 2 kali.. Pic yang dishare tu adalah yang kit yang 1st, diambil pada 20hb Jan, awal 5-6 hari dari tarikh period yang sepatutnya.. Tapi sebab lagi 2 hari nak pi berski, macam yang diberitahu dalam entri Pengalaman Lama & Baru, so kenalah check dulu pregnant ke tak, kalau pregnant, tak dapeklah nak main beria..hehe.. Lagipun, saya ada alami tanda 1 & 2 macam dalam entri Tanda Tanda Awal Kehamilan, jadi baik amik langkah berjaga-jaga kan.. 

    Nak dijadikan cerita, Mr. Hadi yang belikan kit ni, sebabnya dari opis, dia terus pi farmasi (masa tu saya kat umah..) Soknya, pepagi buatlah pregnancy test ni. Kalau ikutkan, kami kena tunggu 3 minit untuk result, tapi ntah cemana, silap faham, kami tunggu tak sampai 3 minit pon.. Mungkin sebab masa dengan Zahra dulu, kejap aje keluar resultnya.. Tu yang bila tengok resultnya 1 line aje, terus buang dalam bakul sampah. Ingat dah tak pregnant dah.. Memula tu cam a little bit disappointed jugakla, sebabnya memang plan nak tambah ahli keluarga kan..hihi.. Pastu, bila fikir2 balik, on the bright side, leh main ski secara ganaz sket..hehe.. 

    Bila masuk bilik air sekali lagi, ntah cemana boleh nak tengok lagi sekali kit tu, sekali terperasan ada 2 line, terus panggil Mr. Hadi, siap terlompat bagai lagi kami berdua..hihi.. Yerla, ingat tak pregnant, sekali ada 2 line kan, mana tak happynyer.. hehe..

    Ntah cemana pulak lepas 2-3 jam pastu, tetiba saya terkeluar pasal kena tunggu result 3 minit la, kitorang silap baca (actually Mr. Hadi yang baca arahan kat kertas kit tu, saya mmg tak faham kalau baca pon, sebab dalam bahasa French kan..) Pastu Mr. Hadi cari balikla kertas tu, dan baru perasan kena tunggu 3 minit.. Pastu, boleh pulak Mr. Hadi terbaca kat satu part yang last kot, sila abaikan result selepas 10 minit.. Haa, sudahhh.. Mulalah kami konpius, sebabnya cam dah agak lama dari start saya buat test, duk sedey-sedey jap, pastu terima kenyataan & bukannya takleh try lagi kan, sehinggalah masuk toilet balik dan perasan ada 2 line.. Mungkin lebih dari 10 minit tu..

    perasaan yang dialami : sedey, happy then confuse.. terbalik sket ngan gambar

    Mulalah dua-dua cuak, pastu start google, rupanya sesetengah kit akan keluar 2 line selepas 10 minit even tak pregnant, sebab tu dia gitau kat kertas tu suh abaikan result selepas 10 minit.. Bihtu, cemana ni, pregnant ke tak? Haha.. Mulalah start konpius, pregnant ke tak pregnant.. Ngan saya mikir takkanlan perubahan pada badan saya ni adalah false symptoms kan, masa Zahra pon saya alami cam gini gak, bezanya belum lepas tarikh period lagi, tu yang buat saya tak konfiden tu..

    Kebetulan pastu kami nak gi mall, do some weekly shopping, dalam keta, senyap aje saya dan Mr. Hadi, sebab masing2 melayan perasaan, pastu bila kantoi, sama-sama ketawa dalam keta.. Haha, bila ingat balik memang kelakar, memula sedey sebab tak menjadi plan kami, pastu takperla, belum rezeki dan untungnya, saya dapat ski dengan sepenuh hati. Pastu happy giler sebab find out 2 line, dah bersorak bagai, tetiba konpius pulak pregnant ke tak sebab terbaca clause kat kertas kit tu..

    Alih-alih, tak puas hatinyer pasal, Mr. Hadi beli satu lagi kit, untuk bagi sure, kali ni dia baca betul-betul arahan, dan tak silap kali ni kena tunggu 2 minit, dan ada juga clause kalau lebih 10 minit, result tu tak valid.. Dan kali ni alhamdulillah, tak sampai 2 minit (Mr. Hadi siap tengok jam tuu..) result dah keluar and it's positive..

    2nd kit..hihi..

    Dan gitulah ceritanya di sebalik WW13 | Alhamdulillah tu, dan jangan taktau, keesokkannya ke bila balik dari holiday ek (which is seminggu after, tak ingat sudaa, rasanya keesokkannya), saya pi gatal cek lagi 2nd kit yang positive tu (haha, kami simpan, samada lupa nak buang pas amik gambar ke sebab ape, tak ingat dah..) dan nak tau apa resultnya kali ni? Negative balikkkk.. Haha, Mr. Hadi dah ala-ala nak berbelah bahagi dah, tapi saya konpiden, sah preggy..kikiki..


    p/s : Baru gi cek semalam, alhamdulillah, semua ok.. Harapnya semua selamat dan dipermudahkan, maklumlah jauh lagi perjalanan ni.. Nanti saya share ek pengalaman check up pregnancy kat rantau orang, ada yang sama, ada yang lainnya.. Dan memang betul, setiap pregnancy tu ada kelainannya..hoho..


    Looking for authentic branded miniature perfume, click banner;



    Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak pi bercuti ke Australia secara percuma? Klik SINI

    Nak menangi iPhone 4S? Klik SINI

    Nak menangi Acer's Aspire? Klik SINI

    Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 14, 2012

    Cara Dapatkan Link Post di FB, Twitter dan Google+

     Kenkawan, nak mitak jasa baik uols support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

    Salam semua.. Oleh kerana saya ada anjurkan Double GA yang memerlukan uols sertakan shared link di FB, Twitter dan juga Google+, jadi sangat sesuailah saya share ngan uols cara-cara untuk dapatkan link tersebut.

    First sekali, meh kita tengok untuk FB dulu.. Uols pi kat wall FB uols, cari post yang berkenaan, contohnya macam kat bawah ni..


    Ada 2 cara, pertama, uols boleh aje right click kat link 22 hours tu, dan copy link location dan bila dipaste akan adalah link sebegini http://www.facebook.com/cikpuanhady/posts/10150548595267341. Ataupun, kedua, uols klik kat petak yang dihighlight, dan voila.. Page FB uols akan menjadi seperti dibawah, copy aje link yang dihighlight tu..


    Sama juga untuk Twitter, uols pi kat dashboard, dan klik Tweets, seperti gambar kat bawah ni.. Senang uols nak cari tweets yang berkenaan..


    Dah jumpa tweet yang uols nak dapatkan link, hala mouse pada tweet berkenaan, dan baris link akan keluar seperti gambar di bawah..


    Right click kat Open yang dihighlight macam gambar kat atas tu, dan copy link location dan bila dipaste akan adalah link yang dicari adalah seperti berikut https://twitter.com/#!/cikpuanhady/status/169047385211797506.

    Kalau uols perasan, twitter saya ni berwajah baru sket, tak sempat nak godek2 samada boleh tukar ke wajah lama, bagi yang masih berwajah lama, cara untuk dapatkan link twitter macam FB juga, uols cari timestamp (contoh 22 hour ago) ataupun tarikh ataupun details (ni bagi new Twitter), right click aje kat link tersebut dan copy link location.

    Untuk Google+ pula, uols pi kat dashboard, dan klik Profile, seperti gambar kat bawah ni.. Senang uols nak cari link yang berkenaan..

    Right click kat tarikh link yang dihighlight macam gambar kat bawah ni, dan copy link location dan bila dipaste akan adalah link yang dicari adalah seperti berikut https://plus.google.com/u/0/114403198020460620738/posts/T18Cg4B2DZa.

    Harap dapat membantu uols..


    Suka berspa tapi tiada masa utk ke spa? Info lanjut, sila klik banner :
    Corset Kesihatan
    Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak pi bercuti ke Australia secara percuma? Klik SINI

    Nak menangi iPhone 4S? Klik SINI

    Looking for trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 13, 2012

    Mahu Menangi RM150?

    Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

    Sape tak nak menangi duit RM150 kan.. Saya pon nak.. Kalau uols nak menangi RM150 ataupun USD50, jom join Contest Malaysia Top Blogger..

    Hehe.. Kalau ikutkan, saya segan nak join contest ni, sebab saya ni blogger picisan aje.. Memang jauuuhhla dari gelaran Top Blogger tu, tak pernah mimpi pon.. Tapi sebab hadiahnya menarik, apa salahnya mencuba kan..kikiki..

    Kalau uols nak join jugak, klik banner kat bawah ni laju-laju.. Jangan lupa untuk klik like, tweet dan/atau g+ kat entri Notre Belle Histoire.. Jasa kalian amat dihargai.. ;)



    Jom join Double GA, ada 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

    Nak tahu uols menjalani gaya hidup sihat, Klik SINI 

    Suka ambil gambar atau bergambar, Klik SINI & Menangi RM2K

    Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

    Longchamp New Year Sale,  Click HERE

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Yeay, 1st BE di Bulan Februari!

    Kenkawan, nak mitak jasa baik uols support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

    Hehe, memula ingat nak update pasal gi jenjalan haritu, tapi oleh kerana takmo stay up lame-lame, so me update pasal Buffered Earning aka BE dari Nuffnang la.. Sebab entri jenjalan kompom panjang dan amik masa lebey sket..ngee. Tak pa naaa?

    Selepas entri Cash Out Nuffnang Kali Ketiga haritu, me ala-ala tak senang duduk dah (haha..poyo je ayat) Bukan ape, nak dekat sebulan jugakla blog me takde BE..huhu.. Bukan ape, takut pisang berbuah dua kali aje, macam dolu-dolu tu, dekat 3 bulan jugakla blog me takde BE tau.. Kalau tak caya, boleh rujuk entri Triple BE Plus One.. Sedey memang sedey, tapi nak wat lagu mana kannnn..

    Tapi alhamdulillah, kali ni hanya sebulan.. Tu pon jap-jap cek Nuffnang (haha.. yang ni gurau aje..) Maklumlah me ada target untuk tahun ni, boleh tengok entri Azam Tahun 2012.. haha, idokla tahu tercapai ke idok.. Tu yang sedikit resah gelisah tu.. Walaupun BE ni untuk my blogshop, Ma Belle Shoppe (arghh..bila mau update blog ni..), bukan untuk blog ni, happy jugakla, at least takle kosong dashboard earning Nuffnang tu kan.. Jom tengok penaja mana yang baik hati bagi BE kat blog Belle ini..


    Terima kasih buat Nokia dan juga buat Nuffnang kerana bermurah hati untuk menceriakan dan mempercayai blog Belle ini dengan BE yang besh ini.. Nokia ada keluarkan smartphone baru kan, Nokia Lumia, uols dah cekidout ke?

    A million thanks juga buat Belle visitors yang sering berkunjung ke sini, dan kerana memberi sokongan pada blog Belle ini. Juga kepada yang sudi klik ads di blog Belle ini, terima kasih banyak-banyak.. Muahss berbijik-bijik kat uols..


    p/s : Me tau lately me jarang update blog, juga tak sempat nak merayap ke blog uols..huhu.. Taktaulah kenapa, dilanda angin M buka lappy.. Nak kena buang jauh-jauh angin M ni.. Aishhh..


    Mencari korset kesihatan yang berkualiti, klik banner :
    Corset Kesihatan
    Nak difeaturekan kat sini, Klik SINI

    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

    Nak pergi holiday yang romantik tetapi dalam budget, Klik SINI

    Nak menangi iPhone 4S? Klik SINI

    Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Click HERE

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 9, 2012

    Resepi Cheesy Meatball

    Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI dan support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!


    Hehe.. Hari ni baru berkesempatan untuk update blog, dan share ngan uols resepi Cheesy Meatball yang spesel ni.. Dapat resepi ni dah lama, tapi mood untuk mengadap lappy tu yang takde, taktaulah nape.. Hari ni kuatkan semangat untuk on lappy..hihi..

    BAHAN-BAHAN
    • 400g daging hancur (untuk 13-15 meatball)
    • 4 sudu besar cream cheese Philadelphia
    • 2 biji tomato
    • 3 ulas bawang putih
    • 1 biji bawang besar
    • segenggam daun parsley
    • 1/2 sudu teh garam

    CARA-CARA

    a) untuk meatball
    1. Bawang putih dicincang halus. Kemudian, gaulkan garam, bawang putih yang dicincang tadi bersama dengan daging hancur.
    2. Ambil sedikit daging hancur (dalam 1.5 inci diameter) dan bentukkan menjadi bebola.
    3. Leperkan bebola tadi dan masukkan sedikit cream cheese di bahagian tengah dan bentukkan semula agar menjadi bebola.
    4. Langkah 2-3 diulangi sehingga habis daging hancur tadi.
    5. Goreng meatball (dengan sedikit minyak) sehingga garing di setiap bahagian. Susun meatball yang telah dimasak ke atas pinggan.
    b) untuk hiasan
    1. Belah tomato kepada 4 bahagian.
    2. Dalam kuali yang sama (setelah meatball diangkat), goreng tomato selama 1 minit dengan api sederhana.
    3. Hiris halus bawang besar dan goreng (setelah tomato diangkat) sehingga garing.
    4. Hiris halus daun parsley.
    5. Tabur bawang goreng, tomato dan daun parsley ke atas meatball dan siap dimakan begitu sahaja bersama dengan potato atau bersama dengan spagetti bolognese.

    Our 1st Trial :  Oleh kerana tengok omputih yang masak (depa kan suka makan ala-ala separuh masak gitu), meatball yang digoreng tadi, sesetengahnya kat dalam tu ada yang masih berwarna merah, so kalau nak fully masak, mungkin boleh rebus dulu, takpon buat saiz kecil sedikit. Dan kalau ada yang tak makan daging lembu, boleh juga gunakan daging ayam. Dan hasilnya, voila..



    Jom join Double GA, ada 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

    Nak tengok Jazeman Jaafar menemuramah Michael Schumacher, Klik SINI 

    Nak menangi trip ke Hong Kong atau Samsung Tab, Klik SINI

    Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

    Longchamp New Year Sale,  Click HERE

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 7, 2012

    Double Lucky & Dapat FM Kebaya

    Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI dan support blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

    Hehe.. Hari ni baru berkesempatan untuk buat entri ni.. Ada di antara kemenangan ni dah tau masa cuti hari raya cina tu lagi, tapi biasalah, tak berkesempatan lagi nak bercerita.. Yang gi jenjalan haritu pon belum sempat nak draft lagi..ngee..

    First sekali, me adalah salah seorang yang bertuah dalam Shu Shinju Giveaway, sekaligus memenangi hadiah yang cute sangat.. I loike.. Tahniah juga buat pemenang2 yang lain..

    cute kan?

    Macam yang me gitau kat entri GA tu, me berkenan betul dengan headernya, simple tapi comey je.. Kalau uols nak tahu, cik Shu ni dah ada yang punya tau.. Me doakan agar hubungan cik Shu dan encik tunang hingga ke jinjang pelamin.. Jom berkenalan ngan cik Shu di blognya, Shu Shinju..

    Keduanya, walaupun me tak terpilih dalam Alycia Mega Giveaway 2011, tapi puan penganjur aka Alycia sudi bagi hadiah kat semua peserta, dan me telah pilih FM Kebaya Melaka yang comey ni.. Tahniah buat pemenang2 yang terpilih dan semua peserta..

    comel tak FM Kebaya tu?

    Rasanya semua dah kenal dengan Alycia kan? Antara yang aktif join contest dan giveaway juga ni.. Pon banyak kali juga menang dalam CGL ni.. Macam me, Alycia pon ada blog khas untuk CGL.. Dan blog personal Alycia tersangatlah comey, me suka, pinky minky gitu.. Jom usha Alycia di blognya, Hot Mama Wannabe..

    Last sekali, me adalah salah seorang yang bertuah dalam Hasrulhassan.com RM50 Giveaway, GA yang tak perlu buat entri, just fill in the form aje.. Tak sangka tau me salah seorang yang akan menerima RM25, siapalah agaknya sorang lagi yang menerima RM25, coz pemenang dimaklumkan melalui emel.. Apapun, tahniah buat seorang lagi pemenang.. Jom singgah ke blog Hasrulhassan.com, banyak info tau kat blog ni..


    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

    Submit a photo & win cash prizes, Click HERE

    Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 6, 2012

    Perhatian buat para Peserta Double GA

    Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI dan vote blog saya dengan klik & like kat SINI.. Thanks!

    Sebelum tu, nak ucap kat uols Selamat menyambut Hari Maulidur Rasul iaitu hari keputeraan Nabi Muhammad S.A.W yang jatuh pada hari ke 12 pada bulan Rabiul Awal Tahun Gajah iaitu pada hari semalam.. Apa aktiviti uols semalam?

    Oh ya, pasal Double GA ni, saya ada tambah kategori GA untuk uols join, iaitu Tripe GA, hihi.. Jadi, buat peserta yang join sebelum 2 Februari, kalau uols nak tambah peluang untuk menang, boleh join kategori tambahan ini.. Kiranya ada peluang untuk uols menang 3 kali kalau memang uols super duper lucky.. Kalau nak tahu cemana nak join Triple GA ni, leh klik entri Double GA laju-laju..

    Saya juga ada buat sedikit perubahan pada cara penentuan pemenang, especially untuk Top Referral, Top Like & Top Commenter. Sebabnya ketiga-tiga pemenang ni boleh pilih hadiah terlebih dahulu berbanding pemenang lucky draw, so tu yang terpaksa diperketatkan sikit..hehehe.. Hope uols tak kisah..

    Kalau ada ape-ape pertanyaan, leh aje tinggalkan komen di sini or di entri GA.. Till then, have a nice holiday..


    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

    Submit a photo & win cash prizes, Click HERE

    Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 3, 2012

    Tanda Tanda Awal Kehamilan

    Hehe.. Sempena dengan entri WW13 | Alhamdulillah, saya nak share ngan uols tanda-tanda awal kehamilan yang saya rujuk khas dari BabyCenter (saya memang suka ngan website ni, boleh rujuk dari pregnant sampailah anak dah besar), dari AlamHamil.com dan juga dari yang saya alami semasa mengandungkan Zahra dan juga untuk kali kedua ini, insyaAllah.. Tak semua yang tersenarai saya alami, dan mungkin ada tanda yang uols alami, tapi takde dalam senarai ni..
    1. Kembung perut dan kerapkali rasa lapar - juga terjadi pada orang yang tidak hamil tetapi lebih kerap terjadi pada awal kehamilan. Jangan bergantung sepenuhnya kepada tanda ini tetapi sekiranya ia berlaku disamping tanda-tanda kehamilan yang lain, bersiap-sedialah untuk membilang hari anda. (masa ngandungkan Zahra, saya tak ingatlah pulak tanda2 ni, coz takde tercatat pon kat entri Bermulanya Episod Baru. Tapi rasanya, sepanjang saya ngandungkan Zahra, tengok makanan aje berselera..haha, especially buah.. Habis sekilo saya makan sorang..huhu.. Tapi untuk yang 2nd ni, nak kata kembung tu tak kembung, tapi kerap buang angin dari biasa..haha.. Dan awal-awal mengandung memang rasa cepat lapar dari biasa.. Pelik gak saya, tetiba start minggu tu berkreuuukk bunyi perut, padahal minggu2 sebelumnya rileks aje tak proper breakfast..hehe..)

    2. Deria bau lebih sensitif - sesetengah bau anda akan merasa sedap untuk dihidu, manakala sesetengah bau meloyakan. (Hmm, untuk Zahra masa awal-awal mengandung, yang saya notice adalah tiap kali pee pee ada bau sikit, yang tak pernah bau masa tak pregnant.. Bila dah pertengahan ke ek, saya suka betul bau perfume.. Sedaaapp gitu.. Pastu dari segi peberet food, selama ni yang saya mesti makan udang bnyk giler, kekadang siap songlap dari pinggan Mr Hadi, tapi sejak pregnantkan Zahra, siap bagi my udang kepada Mr. Hadi..hehe.. Untuk kali kedua ni, sama juga cam Zahra, pee pee ada bau sikit, tu yang boleh syak preggy tu, even masa tu belum missed period lagi, tapi kali ni kekadang bau kekadang tak..haha..cemana tu? Pastu satu lagi, tiap kali hubby masak, dari jauh saya dapat hidu bau yang kuat, siap terkeluar ayat, sedapnya bauu.. Padahal sebelum2 ni tak pernah pon keluar ayat camgitu.. Takat ni, alhamdulillah, takde lagi bau yang meloyakan..hoho..)

    3. Pening kepala, rasa loya dan muntah - Sekiranya anda bernasib baik, morning sickness ini tidak akan menyerang, kecuali selepas beberapa minggu hamil. Tetapi segelintir wanita akan mula merasa mual dan rasa luar biasa pada lidah walaupun cuma selepas beberapa hari mengandung. (Masa ngandungkan Zahra, tak pastilah pula bulan kedua atau bulan ketiga (kalau ikut entri 3rd Month, bermula bulan ketiga baru mula rasa mual & muntah), yang pasti bukan masa awal-awal waktu ngandung, tiap kali nak gosok gigi mesti rasa ala-ala mual sikit.. Tang muntah tu pulak, kalau saya makan bnyk2, pastu terus baring, kompom muntah..hehe.. Yang second ni, setakat ni alhamdulillah, tak rasa apa-apa lagi, harapnya berkekalanlah..hehehe.. Doakan yer..)

    4. Kerap membuang air kecil - Sekiranya janin sudah mula terbentuk dan rahim yang semakin membesar mula menekan pundi kencing anda, anda akan mersa kerap untuk buang air. (Kalau uols tengok penerangan kat BabyCenter, seawal 6 minggu ada yang mengalami tanda ini. Tapi rasanya saya masa Zahra dan yang kedua ini, biasa aje.. Ke sebab kurang minum air? Haha.. Kantoi.. Tapi masa Zahra, bila dah makin lama, 3rd trimester barangkali, makin kerap..hoho..standardlah tu.. Orang kata, kalau yang kerap bebenor buang air kecil tu tandanya rambut baby lebat yer? Zahra dulu lebat sangat, skang kurang sikit..hoho..)

    5. Cepat penat dan merasa tidak bermaya - Rasa seperti tiada tenaga sepanjang masa? Hormon yang dikeluarkan di masa awal kehamilan boleh membuatkan anda berasa letih dengan cepat. Rasa letih dan tidak bermaya adalah sesuatu yang kerap terjadi di awal kehamilan. (Hmm.. Masa Zahra tak ingatlah pulak, rasanya ok je kot, malah lagi ligat ada masa awal 3 bulan mengandung sampai bleeding..haha.. Cuma rasa lenguh-lenguh kat pinggang tu adalah, sama jugak ngan skang ni.. Kekadang aje rasa lenguh.. )

    6. Sakit dan tegang buah dada - Sekiranya anda mengandung, buah dada anda akan menjadi semakin sakit pada sentuhan, agak serupa dengan ketidakselesaan yang terjadi pada buah dada anda sebelum haid. Apabila badan sudah menjadi biasa dengan kejadian hormon ini, kesakitan akibat ketegangan akan menjadi semakin berkurangan. (Ha, masa Zahra dulu saya ada alami bengkak sikit tang B, cam sakit gitu bila sentuh, tapi skang ni cam kekadang je rasa.. Adakah sebab B ku dah tak semontok dulu? Heheh..)

    7. Perubahan pada warna di sekeliling payudara - Sekiranya kulit disekitar puting anda menjadi kehitaman, kemungkinan anda sudah pun beberapa minggu mengandung. Walaubagaimanpun, ia juga terjadi disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon tidak berkaitan dengan kehamilan atau disebabkan kandungan yang terdahulu. (Rasanya takde kot masa awal-awal mengandungkan Zahra dulu, bila dah nak dekat akhir-akhir kot baru notice makin gelap, yang pasti pas beranak tu memang gelap..haha.. Yang kali ni pon cam biasa aje kot, yang pasti lagi cerah dari pas beranak..hehehe..)

    8. Pendarahan implantasi & senak pada ari-ari - Lebih kurang 8 hari selepas ovulasi, anda mungkin akan mengalami sedkit pendarahan dari faraj dan senak pada ari-ari akibat dari implantasi. Anda juga mungkin mengalami keadaan yang sama semasa pada sekitar masa anda sepatutnya datang haid hari pertama (Hmm, masa awal-awal ngandungkan Zahra takde rasa kot, coz takde tercatat pon kat entri Bermulanya Episod Baru. Tapi kali ni, ada rasa sedikit tidak selesa masa awal-awal preggy, skang ni rasanya dah tak rasa kot, except, kali ni boleh detect pulak perut main membesar/meninggi.. Konpius jugak, takkan baru 5 minggu dah naik perut kan, tapi mungkin sebab pernah peknen, tu yang rahim dah tak sekuncup dolu2 yer..huhu..)

    9. Suhu asas badan tinggi berpanjangan - Sekiranya anda memang sedang membuat pemerhatian dengan mengambil suhu badan asas anda setiap pagi, anda akan mendapati paras susu badan secara konsisten melebihi paras asas sejak dari hari pertama ia naik. (Haha, yang ni tidaklah notice masa awal-awal mengandung, sebab tak rajin untuk ukur, baik Zahra mahupun yang skang ni, rasa cam biasa aje.. Tapi bila dah pertengahan pregnantkan Zahra tu, memang sedikit panas dari biasa, Mr. Hady pon tegur)

    10. Missed Period - Sekiranya haid anda teratur sebelumnya dan sekarang ia sudah lewat beberapa hari. Inilah masanya untuk anda menjalani ujian air kencing untuk kehamilan. (Haha, yang kes Zahra ni, sebab terlambat datang haid la, lambat dari biasa, tak pernah2 lagi selambat itu, tu yang ala-ala syak dan buat test tu.. Tapi kali ni, saya dapat detect awal, sebelum tarikh period lagi, sebabnya dah alami tanda 1 & 2. Tapi masa tu 51% lah coz seminggu lagi nak period..)

    11. Ujian air kencing yang positif - Sekiranya anda sudah beberapa hari ketinggalan haid dan terdapat 2 jaluran pada ujian air kencing, kemungkinan besar anda sudah mengandung. Jumpalah doktor untuk kepastian. (Hehe, bila ingat first time amik test ni (test sendiri dulu..), kelakar pulak rasanya. Maklumlah, satu jaluran clear, satu lagi tak berapa nak clear cam yang 1st tu (sayang kami tak amik gambar), siap call tanya membe lagi yang tengah pregnant masa tu.. Nak tau lebih lanjut leh tengok entri INI. Esoknya baru gi jumpa doktor dan buat test.. Yang kali ni pon ada kisah tersendiri jugak tau.. Pelbagai emosi rasa, sedikit kecewa, gembira tak terkata dan lepas tu confuse.. Nanti akan saya kongsikan di lain entri.. Sampai skang ni masih tak senang duduk actually, walaupun dah seminggu lebih melepasi tarikh period, sebabnya 14 Feb ni baru dapat jumpa doktor..)

    Kalau uols ada mana-mana tanda 1-10, cubalah buat pregnant test, mana tahu kan hasilnya positif.. Dan kalaupun hasilnya tak positif, jangan putus asa, cuba lagi selepas tarikh sepatutnya period (sekiranya mengambil ujian sebelum waktu period)


    p/s : Uols yang pernah dan tengah mengandung skang ni, ada tak alami tanda-tanda selain dari kat atas ni, cuba kongsi sikit..


    Jom singgah ke :
     
    Klik aje banner, nak difeaturekan kat sini, klik SINI

    Jom join Double GA, ada 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

    Nak tahu uols menjalani gaya hidup sihat, Klik SINI 

    Suka ambil gambar atau bergambar, Klik SINI & Menangi RM2K

    Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

    Longchamp New Year Sale,  Click HERE

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Feb 2, 2012

    Belle of January

    Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI dan kat SINI.. Thanks!

    Kali ni, tiba giliran untuk me announce siapakah yang bakal dianugerahkan Belle of The Month bagi bulan Januari. Kalau sebelum ni, me dah share ngan uols Belle of December, di mana blog-blog mereka semua tersenarai di spesel bloglist, iaitu bloglist Belle of the Month sehingga akhir bulan ini.. Tanpa membuang masa, meh kita tengok siapa yang tersenarai..


    Berikut adalah Top 3 bagi pengomen tegar bagi blog Notre Belle Histoire bagi bulan Januari yang uols boleh cekidout sendiri di tepi sidebar blog ini under Belle Reporters.. Klik aje Bulan Januari..

    Carta Paling Kuat Ngomen dijuarai oleh :

    1. kak yong
    2. Myra Jay
    3. lin azlina

    Kat bawah ni pulak adalah Top 3 dari carta Top Referral dari Google Analytics bagi bulan Januari, dan mereka yang howt itu adalah..

    Carta Paling Kuat Skodeng dijuarai oleh :

    1. Myra Jay
    2. Puan Bee
    3. Elissmie

    Tahniah buat kakyong kerana berjaya menggondol title Belle of Januari.. Malah ini kali kedua kakyong dinobatkan sebagai crown Belle of The Month.. Blog kakyong yang ni agak baru diketengahkan akhir tahun 2011, walaupun usianya dah 3 tahun, coz tahun 2010 blog ni tak aktif... Jom ramai-ramai memeriahkan blog yang diberi nafas baru, Keluarga Ibu 3A.


    Tahniah juga buat yang tersenarai dan jutaan terima kasih buat uols semua kerana turut memeriahkan blog Notre Belle Histoire dengan komen2 yang mampu mengukir senyuman di bibir , dan tanpa jemu melepak di blog Notre Belle Histoire.. Muahss berbijik-bijik kat uols.. Sayang uols ketat-ketat la..agagaga..


    p/s : Bagi yang tak tersenarai dalam spesel bloglist ni, blog uols ada di bloglist Maman & Papa / Femmes & Hommes. Oh ya, bagi yang keliru kenapa ada bloglist khas ini, dan kenapa mereka ini yang terpilih, tak lain tak bukan sebagai salah satu cara menghargai Belle Amies. Bagi yang ingin tersenarai dalam bloglist blog Belle ini, saya ada 2 lagi bloglist, khas bagi yang link exchange dengan blog Belle ini, yang penting my blog kat main blog uols sebagaimana ur blog tersenarai kat my main blog..


    Jom join Double GA & menangi 15 hadiah menarik, Klik SINI

    Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

    Submit a photo & win cash prizes, Click HERE

    Nak tengok special performance dari Chanel, Klik SINI 

    Nak menangi tiket & eksklusif pas ke Malaysian F1 GP ? Klik SINI

    So adorable! Did you catch Fujiaire's new 3-year full body warranty TVC? Click HERE

    Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

     Longchamp New Year Sale, Klik SINI

    Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    Kliklah sini dulu.. Thanks!!

    Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...