Jan 31, 2012

Cash Out Nuffnang Kali Ketiga.. ^_*

Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI dan kat SINI.. Thanks!

Akhirnya, akibat gatal tangan, saya dah pon tekan butang cash out Nuffnang, dan ini merupakan kali ketiga saya cash out, sejak saya join Nuffnang pada September 2010, macam saya gitau kat entri, Saya dah, Uols bila lagi?. Entri ni masa dengan blog lama yang dah jadi blog untuk CGL aka Ma Belle Conway

Last saya cash out adalah pada akhir bulan Oct 2011 yang lepas, boleh tengok entri Rezeki dalam Berblogging. Kiranya hasil cash out kali ini adalah selama 3 bulan, dan jumlahnya jauh kurang dari cash out kedua (yerla, dulu kumpul sampai 6 bulan..)


Walaupun tak banyak mana BE/ME, iaitu hanya 8 bijik ketul ME bagi 2 buah blog, iaitu blog ni dan blog Ma Belle Shoppe dan semuanya berjumlah XXX.XX (hahahaha.. hangpa kirala.. den malas.. agagga) Oklah tu kan.. Paling sikit adalah ME DiGi YES berjumlah RM0.17 dan paling banyak adalah ME SPR Malaysia dengan jumlah RM51.98, jumlah RM bagi satu ME yang paling tinggi pernah saya dapat. Bilalah nak merasa 1 BE dapat sampai RM100 ni...hahaha..

Yang CPC saya malas nak kira..huhuhu.. Tak banyak pon dapat dari CPC ni.. Yang pasti, saya bakal mendapat RM 131.12 (selepas ditolak RM1). Alhamdulillah, walaupun tak berkepuk-kepuk cam orang lain, tapi saya tetap bersyukur..

Dan inilah jumlah earning saya skang..huhuhu.. Langsung takde BE dah skang ni.. Jadi encik Nuffnang yang baik hati, jangan biarkan earning saya berterusan kosong yer, especially kotak BE tuuuu.. 

A million thanks juga buat Belle visitors yang sering berkunjung ke sini, dan kerana memberi sokongan pada blog Belle ini.. Juga kepada yang sudi klik ads di blog Belle ini, terima kasih banyak-banyak.. Muahss berbijik-bijik kat uols.. 


p/s :  Bagi yang masih blur-blur lagi apa itu BE, ME, meh tengok entri Mengenai BE, CPC & ME


 Jom join Double GA, ada 15 hadiah menarik, Klik SINI

Nak tau cantik ke tak artwork dari Budak Nakal, Klik SINI

Food lovers? Share your food reviews and be rewarded at the same time, Click HERE

Check out all the people dancing and singing in the airport, Click HERE


Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 30, 2012

Kami dah balik & Update Double GA

Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI dan kat SINI.. Thanks!

Assalamualaikum semua.. Cemana ngan hari ni, harapnya semua sihat dan ceria aje.. Agak-agak masih ada yang bercuti ke? Hihi.. Kami dah balik hari 2 hari yang lepas, tapi biasalah, takdan nak buka lappy lelama, masih dalam mood holiday + sakan membasuh baju dan mengemas apa yang patut.. Lagipon rasa sengal-sengal badan masih belum hilang lagi..hahaha..

Ingat lagi tak entri WW12 | Pengalaman Lama & Baru, saya gitau yang main ski agak susah kan, tapi sebenarnya, takdelah sesusah main ice skating kot..hihih.. Takpe, yang tu nanti akan saya cerite di lain entri, leh cerita details sikit..hihi..

Oh ya, mengenai Double GA, saya dah listkan senarai nama peserta yang join, tapi belum habis senarai lagi.. Kang nanti saya sambung lagi.. Kalau uols nak tengok, leh klik Senarai Nama Peserta Double GA. Kalau ada silap, maklumkan eh.. Due GA ini adalah pada 29 Feb 2012, memula nak tutup pada 24 Feb sempena ulang tahun blog ini, tapi takperlah saya lanjutkan aje sampai habis bulan Feb, bukan senang nak jumpa tarikh 29 Feb ni, hanya jumpa 4 tahun sekali..hihi..

Bagi yang join FB & Komen, akan ada cabutan khas untuk kategori ini. So kalau uols nak menang berganda-ganda, meh join cepat-cepat coz kategori ni duenya sebelum 15 Feb.. Kalau nak join, klik sini laju-laju..


p/s : Banyak yang saya miss cerita kenkawan, saya pon banyak juga cerita yang nak dishare.. Takpe, akan saya jelajah juga blog uols pelan-pelan sambil2 draf entri.. Till then.. Have a nice day..


Nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Meh share kriteria uols dalam memilih telekung, suka corak ke plain, Klik SINI

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 25, 2012

WW12 | Pengalaman Lama & Baru

Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Salam semua.. Baru sempat nak update blog, maklumlah internet hanya ada kat lobby aje.. Memang jaranglah dapat lepak kat lobby lelama.. Oleh kerana hari ni adalah hari WW, maka nak tepek gambar aktiviti kami kat Torgon ni..

Pengalaman lama : Main sled

Memang besh main sled ni, nak-nak kalau bukitnya agak tinggi..hihi.. Baru thrill.. Nak baca pengalaman pertama kami main sled, klik sini..

Dan buat pertama kalinya kami bermain ski, termasuklah Zahra..hihi.. Rupanya, main ski ni tak semudah yang disangka..hoho.. Ski tu pon dah berat, belum termasuk bootnya lagi.. Adalah jatuh 2-3 kali juga, nak bangun balik punyerlah susah.. Bangun pepagi hari ni sakit2 badan sudaa.. Tu yang hari ni rest jap.. Tapi memang seronok..

Pengalaman baru : Main ski

p/s : Hanya ada gambar selepas bermain, coz masa bermain tak ingat nak bergambo sebab dah excitednyer pasal.. Zahra sampai tertido sebab kepenatan mengayuh..haha


Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & komen kat SINI.. Thanks!

Nak insentif tunai, Klik SINI 

Vrooom to a prosperous Chinese New Year, Click HERE

Are you a fan of flash mob videos? Click HERE to join the fun

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Cara Penentuan Pemenang Double Giveaway

Untuk semua peserta Double Giveaway by ceritaindahkami.com, pemenang ditentukan melalui

1. Top Referral 
- jumlah like + jumlah komen + jumlah referral (minimum total point 20)
- contohnya, 5 akaun FB diguna untuk like FB GA dan TRIPLE GA, komen sebanyak 5 kali, dan 5 peserta yang mention uols sebagai referral, so total 20 points.
- mesti join ketiga-tiga ga (FB, BLOG & TRIPLE)
- macam2 cara uols boleh buat, utk dpt point like bnyk, minta atau guna akaun fb mak ayah, suami/isteri, adik beradik, ataupun kawan-kawan (yang tak join ga ni laa..) manakala untuk dapat point komen bebanyak, seharusnyalah banyak mengomen, last sekali, hebah2kan ga ni, buat sticky post ke, tag reramai.. macam2 cara uols boleh buat, uols kan kreatif
- make sure uols gitau id fb mak ayah, suami/isteri, adik beradik, ataupun kawan-kawan (yang tak join ga ni laa..) kat komen entri ni yer untuk dikira 

2. Top Like 
- jumlah like terbanyak (minimum total point 10)
- contoh gunakan 5 akaun untuk FB GA & 5 akaun FB yang sama untuk TRIPLE GA
- mesti join dua ga (FB & TRIPLE)
- utk dpt point like bnyk, minta atau guna akaun fb mak ayah, suami/isteri, adik beradik, ataupun kawan-kawan (yang tak join ga ni laa..)
- make sure uols gitau id fb mak ayah, suami/isteri, adik beradik, ataupun kawan-kawan (yang tak join ga ni laa..) kat komen entri ni yer untuk dikira

3. Top Komen (minimum total point 5)
- jumlah komen terbanyak, especially di entri SINI

4 - 11
- ditentukan melalui cabutan bertuah oleh Zahra ataupun Mr. Random sahaja..

Nak tengok hadiah-hadiah yang menarik ni, klik kat SINI laju-laju..

Nak join Double Giveaway, klik kat SINI laju-laju..


Nak insentif tunai, Klik SINI 

Vrooom to a prosperous Chinese New Year, Click HERE

Are you a fan of flash mob videos? Click HERE to join the fun

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 22, 2012

Ke mana kami pada cuti CNY kali ini?

Hihi.. Oleh kerana snow dah tak turun sejak saya buat entri Salji Dah Turun, kalau turun pun sikit-sikit aje, by tengahari tu dah cair semuanya, langsung tak sempat nak main baling-baling, nak buat Mr. Snow Man lagilah, kompom tak cukup..

Maka, cuti kali ni kami akan ke La Jorette, Torgon..hihi.. Kalau uols nak tahu apa ada apa kat Torgon ni, meh baca ni yang saya kopipes dari sini.. (punyerla terlebih rajin nak translate & buat ayat sendiri..haha)

Situated at 1'100 m altitude, the peaceful village of Torgon overlooks the Rhône valley and Lake Geneva. Ideally located, the town is close to Montreux and Aigle and only 45 minutes from Lausanne and 75 minutes from Geneva. The town can be reached year-round by car or postal bus. Its pride and glory is the splendid, panoramic view of the Rhône valley and the surrounding Franco-Swiss Alps.


credit

Cantik kan? Subhanallah..


p/s : Happy Chinese New Year, Gong Xi Fa Cai buat kenkawan yang meraikan, dan juga happy holidays buat uols, yang balik kampung, hati-hati di jalanraya yer..


Nak insentif tunai, Klik SINI 

Vrooom to a prosperous Chinese New Year, Click HERE

Are you a speed junkie? Click HERE to win 10 weekly prizes

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 21, 2012

Pre Launch Double Giveaway & Hadiahnya

Nak gitau jap lagi saya akan launch DOUBLE GIVEAWAY BY CERITAINDAHKAMI.COM
 dan berikut adalah hadiah-hadiah yang disediakan oleh sponsor-sponsor yang awesome..


HADIAH - HADIAH


1x Muslimah Attire by SNUUS


3x shawls by Al Shawls


1x inner neck
1x shawl rizqi
1x voucher RM10
by LLEAH AYEISA CO.
3x kotak lactolite by Just with PB


1x 20 pcs Pin Shawls Cute Collection by Kittyshawls


  2x ruang iklan di sidebar selama sebulan

2x tempahan banner 125x125


HADIAH UMUM
  • 1x Muslimah Attire
  • 1x 20 pcs Pin Shawls Cute Collection 
  • 1x shawl Rizqi
  • 1x kotak lactolite

HADIAH FB GA
  • 1x shawl dari Al Shawls
  • 1x kotak lactolite
  • 1x voucher RM10
  • 1x ruang iklan di sidebar selama sebulan
  • 1x tempahan banner 125x125

HADIAH BLOG GA
  • 1x shawl rizqi
  • 1x kotak lactolite
  • 1x inner neck
  • 1x ruang iklan di sidebar selama sebulan
  • 1x tempahan banner 125x125


HADIAH TOP REFERRAL
- 1 pilihan hadiah dari Hadiah Umum @ Hadiah FB GA @ Hadiah BLOG GA + hadiah misteri
- top referral akan memilih hadiah dahulu
- berpeluang untuk menang extra dalam lucky draw

HADIAH TOP LIKE
- 1 pilihan hadiah dari Hadiah FB GA @ 1 pilihan hadiah dari Hadiah Umum + hadiah misteri
- top like akan memilih hadiah selepas top referral
- berpeluang untuk menang extra dalam lucky draw

HADIAH TOP KOMEN
- 1 pilihan hadiah dari Hadiah BLOG GA @ 1 pilihan hadiah dari Hadiah Umum
- top komen akan memilih hadiah selepas top referral
- berpeluang untuk menang extra dalam lucky draw


Kalau ada yang nak sponsor, boleh hubungi saya di hazurah [at] gmail [dot] com.. Jom ramai-ramai memeriahkan GA ini.. Stay tune!!


p/s : Nak join Double GA ni, klik SINI yer..

p/s/s : Nak tengok cara penentuan pemenang Double GA, klik SINI yer..

p/s/s/s : Penganjur berhak mengubah mana-mana syarat, kategori hadiah & kategori pemenang..


Nak insentif tunai, Klik SINI 

Mencari iPhone 4s & plan yang affordable, Klik SINI

Are you a speed junkie? Click HERE to win 10 weekly prizes

Hooked on FB? Here's an unlimited plan & it's dirt cheap, Click HERE  

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Cantik sangat ke artwork dari Budak Nakal ni?


Kalau uols nak tahu, cantik ke tak cantik, meh tengok video kompilasi hasil artwork dari Budak Nakal ni, yang me cilok dari blog Budak Nakal. Me buat khas video ni untuk tontonan uols semua.. Layannn..

video

Memang cantik tak hengat punya kan... Ni pon tak semua me masukkan, dah rambang mata.. Taktau nak pilih yang mana, sumer comey2 aje.. Sampai me pon dah tergila bayang ni.. Asal tidur aje mesti termimpi-mimpi design dari Budak Nakal ni, especially header animasi.. Perghh, cun betul.. Me memang berkenan bangat ngan header Puan Bee, macam yang me gitau kat entri INI

Bukan itu aje yang ada kat blog Budak Nakal ni, macam-macam info ada, antaranya ada cerita pasal artis, drama & movie, sukan, photo menarik & photography dan juga mengenai fakta. Sesuai sangatlah dengan tagline blog Budak Nakal ni, iaitu Info Terlaris Masakini.

Kalau uols rasa nak mendalami ilmu blogging, boleh juga rujuk blog Budak Nakal ni, ada pasal tips berblog, tutorial, SEO tips, malah kalau uols nak mencantikkan blog, boleh juga ambil widget-widget yang menarik yang dikongsikan oleh Budak Nakal.

Dan yang terbaru, Budak Nakal dah mula membuat video, kalau tak caya, cuba tengok video promo kat bawah ni..



Memang jauh panggang dari api kan kalau compare video yang saya buat ngan Budak Nakal ni buat..huhu.. Nak header animasi satu ngan video promo boleh? Haha..     
Tergoda tak tengok mata me yang dah jadi cam Puss the Boots ni..  


Sekian, entri untuk

"Giveaway Info Terlaris bersama Sponser AyeshaBizWorld dan  amirastudios.com"

 

p/s : Bagi uols cantik ke tak cantik artwork dari Budak Nakal ni? Cer gitau..cer gitau..


Nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Meh share kriteria uols dalam memilih telekung, suka corak ke plain, Klik SINI

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 20, 2012

Jom Dapatkan Telekung Percuma Dari Telekung Thaiyibah

Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Uols tercari-cari telekung yang sedap dipakai, selesa & tidak panas, serta dijamin akan kebersihan dan kesuciannya? Jom dapatkan Telekung Thaiyibah yang sememangnya berkualiti tinggi dan harganya berpatutan pula..


Telekung Thaiyibah ni ada 2 jenis kain tau, satunya jenis jersey dan satu lagi jenis cotton. Untuk kedua-dua jenis kain ni ada 4 size, dari saiz M hinggalah kepada saiz XL, kiranya sesuai untuk semua golongan.

Syarikat Telekung Thaiyibah adalah 100% hak milik bumiputera dan Telekung Thaiyibah merupakan produk buatan Malaysia, yang mana proses menjahit dikendalikan oleh orang Islam, sebab tulah mereka boleh menjamin kebersihan telekung ini, barulah kita sebagai pengguna, dapat memakai tanpa was-was.

Saya cadangkan telekung ini diberi nama Telekung Tahira. Kenapa saya berikan nama Tahira ini? Satu, kerana maknanya iaitu murni ataupun bersih, yang sangat sesuai dengan produk ini yang dijamin kebersihannya, dan kedua, nama ini yang bermula dengan huruf T yang diilham dari nama syarikat. Manakala sebab utama saya mahukan telekung ini adalah kerana saya tertarik dengan telekung ini yang simple & tiada corak yang menggoda mata, di bahagian kepala hingga dada dijahit dengan 2 lapisan jadi tak perlu risau nampak bayang-bayang leher, malah saya tak perlu memakai anak tudung,  and last but not least, ianya percuma.. 

Jom dapatkan telekung percuma dari telekung Thaiyibah, klik aje banner kat bawah ni..



p/s : Apa kriteria uols dalam memilih telekung ek? Meh share kat sini..


Jom singgah ke :
Corset Kesihatan
Nak difeaturekan kat sini, klik SINI

Nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Nak insentif tunai, Klik SINI 

Mencari iPhone 4s & plan yang affordable, Klik SINI

Hooked on FB? Here's an unlimited plan & it's dirt cheap, Click HERE  

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Click HERE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 19, 2012

Pengalaman Pertama Membuat Ujian Pap Smear

Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Ingat lagi tak entri Ujian Pap Smear | Uols pernah buat? Terima kasih buat yang sudi berkongsi pengalaman, memang banyak jasanya kepada saya dan juga pembaca yang lain.. Dan kali ni, saya nak share pula pengalaman pertama saya membuat ujian pap smear.

Saya buat kat klinik kerajaan aje, lebih tepat kat Klinik Kesihatan Tendong, Kelantan. Mula-mula sampai, macam cuak juga, perasan bercampur baur, berdebar ada, malu pon ada, takut pon ada, happy memang takdelah.. hahaha.. Ok, itu gurau aje! Saya pi dengan tekad dan niat demi kesihatan diri, maklumlah lebih baik mencegah daripada berubat, kan? Dan mintak2 jauhlah daripada penyakit kanser ni kan.. Antara pembunuh utama wanita masa kini ni..huhu..
 
credit

Kebetulan saya pi tu, ada 2 orang je yang nak buat pap smear (termasuk saya), so takyah tunggu lelama, terus nurse ajak masuk.. Saya beramah mesrala ngan kakak nurse tu walaupun ala-ala malu kucin (lupa dah namanya.. thanks akak.. bajet macam kakak tu baca blog ni aje..haha) Saya tanya, sakit tak, teknik pernafasan cemana? Berapa lama boleh tahu result and bla..bla..hihi..

Kakak tu gitau, nafas cam biasa, bertenang, jangan kemut kalau tak nanti tu yang sakit..hehe.. Saya dengar aje sakit bertambah cuak.. Tapi saya cuba tenangkan diri, fikir ini semua untuk kesihatan saya juga, kalau duk fikir sakit, sakit memanglah akan lagi stress, bila stress akan kemut, so bila dah kemut tu, mestilah sakit kan.. so saya buang jauh2 perasaan cuak saya tu, saya fikir yang best-best aje..haha..yang ni tertakluk pada kekreatifan uols..

Tapi yang paling best, kakak ni siap mitak izin nak tengok, nak sentuh dan sebagainya, siap baca bismillah dan selawat lagi, buat saya bertambah tenang, perasaan malu pon makin kurang, pasrah dan redha aje..
 
Credit
 
Nak tahu apa yang saya rasa? Haha.. Rasa sejuk aje.. And of courselah rasa ada benda kan, tapi tak sakit pon.. Dan proses tu kejap aje, sebijik macam Ummu Ukasyah & Fatin gitau.. Sedar2 kakak tu gitau dah siap dah, saya siap tanya kakak tu, dah siap ek? Hehe.. Kakak tu siap tunjuk lagi spesimen yang diambil.

Rupanya untuk 3 tahun pertama (kalau tak silap sayalah), kena buat tiap2 tahun, dan kalau keputusannya ok, lepas 3 tahun tu baru buat selang 2 tahun.. Jadi, buat uols yang dah kahwin ni dan belum ambil ujian ni, cepat-cepat gi buat tau.. Jangan takut, tak sakit punyerlah, yang penting kena rileks (minda dan anggota badan), jangan kemut dan buang perasaan malu (atau fikir menda lain..) Dan buat para suami sekalian, jika isteri uols masih belum ambil ujian ni lagi, galakkan & ingatkan dia untuk pi cek, biasanya kalau suami beri galakan dan dorongan, mesti para isteri akan bertambah semangat & kurang perasaan takutnya untuk ambil ujian pap smear ni.. ;)
 
credit
 
p/s : Wahh.. Dah hari Khamis pon, kejap aje nak weekends kan, pastu terus holiday, ada yang dah merancang nak gi makan angin? Ataupun balik kampung? Hehe.. Walaupun kat sini takde CNY holiday, tapi minggu depan kami pon akan bercuti selama seminggu..hehe.. Oh ya, mehla tulun saya dengan klik & like kat SINI.. Muahss!
 
 
Nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Nak insentif tunai, Klik SINI 
 
Mencari iPhone 4s & plan yang affordable, Klik SINI

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 18, 2012

WW11 | Cheesy Meatball Yang Spesel

Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Oleh kerana idea & mood nak menulis hilang ke laut (mungkin juga sebab dah ala-ala lalok..), maka hari ni me nak berWW dengan tepek gambar Cheesy Meatball yang spesel ni.. Kenapa spesel? Sebabnya ia adalah air tangan Mr. Hadi..kikiki.. Dan tercetusnya nak buat ni pon sebab Mr Hadi layan Saturday Kitchen kat BBC, masa tu chef jemputan James Martin ada buat cheesy meatball ni.. Jemput tengok menu kami hujung minggu yang lepas..hihi..


Ada yang nak resipi tak? Hehehe.. Nanti me akan share resipi ni, setelah me dapat dari Chef Hadi..ahaks..


Nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Nak insentif tunai, Klik SINI 
 
Wish your friends CNY e-card & win yourself RM250 Ang Pow, Click HERE

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 17, 2012

Permulaan yang memberangsangkan..^_*

Kenkawan, nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Err.. sila abaikan tajuk itu, walaupun ada kena mengena sikit-sikit, tapi tajuk itu adalah tajuk yang terhasil apabila kekeringan idea nak bagi tajuk ape..hehe.. Permulaan apa ni? Apa yang memberangsangkan sangat ni? Hehe.. Sebenarnya permulaan bagi tahun 2012 yang memberangsangkan dalam dunia CGL..hehehe, itu tajuk yang lagi tepat..ekekeke..

1st sekali, me adalah salah seorang yang pemenang dalam Contest Kenali Bloggers, sekaligus memenangi hadiah berupa top up RM10, terima kasih buat penganjur aka Wanny dan juga penaja aka Julia. Tahniah juga buat pemenang yang lain..

My lucky number is 53

Jangan taktau, adik Wanny ni pon pandai edit blog, malah mengambil tempahan dari uols kalau-kalau nak revamp blog.. Harga pon berpatutan.. Tahniah di atas keputusan PMR yang cemerlang juga.. Jom usha adik Wanny di blognya, Deyawanny..

Kedua, me adalah salah seorang yang bertuah dalam Contest Klik & Like Fan Page, sekaligus memenangi hadiah berupa free ruang banner di blog Nadiah selama 2 bulan. Thanks buat Nisa Azman yang memaklumkan.. Tahniah juga buat pemenang2 yang lain..

my lucky number, 105

Kalau uols nak tahu, adik Nadya ni bela sugar glider tau, bukan seekor, tapi dua ekor.. Perghh, cayolah.. Cute jugak.. Rasanya ni 1st time kenal blogger yang bela sugar glider.. Jom berkenalan dengan adik Nadya diblognya, Nornadiah.com.

Ketiga, me salah seorang pemenang dalam Contest Sape Nak Baju Free, tapi me bukanlah pemenang utama, tapi pemenang tempat ke 9, sekaligus memenangi voucher 10%. Thanks buat penganjur aka mira yang sudi memaklumkan melalui email. Tahniah juga buat pemenang2 yang lain..


Melalui entri saya di atas, uols boleh tengok apa yang ada kat Mira Kawaii Shop ni kan, memang comey-comey bajunya, geram tengok, sesuai dengan nama shopnya, sangatlah kawaii.. Jadi kalau uols rasa nak menjamu mata, silalah skodeng Mira Kawaii Shop.

Last sekali, me adalah salah seorang yang bertuah dalam Giveaway from KakInaKL.com, sekaligus memenangi hadiah berupa wang tunai RM30, makcik kayo..hehehe.. Tahniah juga buat semua pemenang yang lain..

orang last yang dapat RM30

Kak Ina ni tak payah me perkenalkan lagi, sebabnya memang dah ramai yang kenal, malah ada yang lebih kenal lagi, maklumlah kak Ina ni selalu join event Nuffnang, mesti dah jumpa ngan ramai bloggers kan.. Kalau nak tahu pasal USS, silalah berkunjung ke blog Tertunailah Hasrat di Hati.


p/s : Lately, my Churp Churp takde campaigns, mahu yang social sharing mahupun yang seeding, dua-dua nan hado, uols cemana?


Nak mitak jasa baik uols klik & like kat SINI.. Thanks!

Nak insentif tunai, Klik SINI 

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 16, 2012

Tot School | Letter Bb

Sebelum tu nak mitak jasa baik uols klik like kat SINI.. Thanks!

Kalau 2 minggu lepas saya dah kongsi mengenai Letter Aa Part 1 dan Part 2, hari ni saya nak share ngan uols aktiviti Zahra dengan Letter Bb. Tapi sayangnya, banyak yang saya lupa untuk snap setiap kali buat aktiviti, jadi saya share yang mana ada jer la yer.. Seperti biasa, resource bagi Letter Bb ni saya dapat dari sini..

This week's Letter :Bb
This week's Object : Ball
This week's Vocab : Outdoor Fun


Untuk printables yang kat atas ni, saya ambil dari sini.. Menariknya sebab ada line untuk bantu anak2 membuat line, compare dengan printables kat atas tu..


Yang outdoor fun tu, saya ubahsuai sikit, terlalu banyak rasanya untuk diperkenalkan buat Zahra, saya pilih yang biasa atau pernah Zahra nampak..


Untuk aktiviti tampal menampal, saya download dari sini.. Yang ni saya dah siap-siap gunting, hanya bagi Zahra letak gam, dan tampal mengikut huruf. Hasilnya adalah seperti kat bawah ni, tapi tu belum saya tulis kat atas tu..hehehe..


Untuk aktiviti butterfly craft ini kat bawah ni pula, saya rujuk kat sini.. Hihi, yang besar tu tapak tangan saya, yang kecik tu tangan Zahra.. Biasalah Zahra, mesti nak libatkan mamanya juga..


Hikhik, banyak yang tak amik gambar.. Lenkali nak kena ingatla.. Till then, jumpa lagi di segmen Tot School..hehehe


Nak mitak jasa baik uols klik like kat SINI.. Thanks!

Nak insentif tunai, Klik SINI 

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Jan 15, 2012

Azam Tahun 2012

Sebelum tu nak mitak jasa baik uols klik like kat SINI.. Thanks!

Sempena dengan tahun baru, tahun 2012 ni, mesti ramai yang memasang azam baru kan, sama juga dengan saya, ada azam yang direnew dan ada juga yang baru dibuat.. Nak tahu azam saya bagi tahun 2012 ni?

1. Menjadi hambaNya yang lebih baik berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya & memperbaiki amalan & ibadat, serta sentiasa berusaha untuk menambah ilmu keagamaan.



2. Menjadi isteri, mama dan anak yang lebih baik berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya & menjalankan tanggungjawab dengan penuh keikhlasan dan kesabaran.



3. Menjalankan aktiviti homeschool secara konsisten & daily basis, serta berusaha untuk menambah ilmu keibubapaan & juga mengenai homeschooling.


4. Menambah bilangan ahli keluarga..hihi.. InsyaAllah.. Kesian Zahra takde geng nak main.. ;)


5. Mendalami ilmu bidang pekerjaan, mengambil tahu hal-ehwal isu semasa, meningkatkan kemahiran berkomunikasi dan mempelajari bahasa Perancis sehingga ke Level 2.


6. Mengamalkan gaya hidup sihat dan memastikan ahli keluarga turut menjalani gaya hidup sihat


7. Last but not least, semoga tahun ni hasil daripada pengiklanan Nuffnang dapat mencecah RM500.. Tak mampu nak target bebanyak sebabnya bergantung kepada BE dan CPC aje.

Secara ringkasnya, inilah dia gambar azam tahun 2012 saya..



Entri ini dibuat bagi menyertai Contest Azam Tahun 2012, duenya 15 Jan ini.. Nak join leh klik sini..

Pertandingan ini dianjurkan oleh www.Tuanbri.com dan turut ditaja oleh
www.abangensem.com Dekad Silver-Facebook www.lot.my


Nak mitak jasa baik uols klik like kat SINI.. Thanks ^_*

Nak insentif tunai, Klik SINI 

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...